BACK TO
TOP
της Πιάτσας

Παράταση στις εισφορές ΕΛΓΑ για να γεμίσουν πρώτα οι λογαριασμοί

Από τα Φάρσαλα, και μάλιστα την τελευταία μέρα της προθεσμίας (31 Μαρτίου), ανακοίνωσε ο υφυπουργός Βασίλης Κόκκαλης μικρή παράταση στην καταβολή των εισφορών του ΕΛΓΑ από τους αγρότες.

Είναι καλός ο νέος νόμος

3
0

Κι αυτό γιατί, σου λέει, οι αγρότες δεν έχουν πληρωθεί για κάτι το τελευταίο διάστημα και εν τω μεταξύ περιμένουν τις συνδεδεμένες. Κάτσε να μπουν πρώτα τα χρήματα και μετά να γίνει η παρακράτηση των εισφορών από τους λογαριασμούς τους… Το ξέρουν καλά το έργο, το ‘ χουν ξαναδεί! 

Αγρότης που δεν πληρώνει τις εισφορές του στον ΕΛΓΑ δεν δικαιούται αποζημίωση, ορίζει το καταστατικό του Οργανισμού! Αυτό που απογοητεύει και αγανακτεί όμως τους παραγωγούς είναι ότι κάτι αντίστοιχο δεν ισχύει και για τον ΕΛΓΑ. Ο Σύλλογος Αγροτών Νάουσας, με ανάρτησή του στο Facebook ενημερώνει ότι «μετά από επικοινωνία με το τοπικό υποκατάστημα του ΕΛΓΑ θεωρούμε απίθανο να αποζημιωθούν οι ενήμεροι οικονομικά παραγωγοί του Δήμου μας για ζημιές από τον παγετό του 2016 στην επόμενη πληρωμή της 14ης Απριλίου, ενώ και οι ζημιές από το χαλάζι του 2016 θα αργήσουν πολύ».

Εκτός αγοράς για έναν ολόκληρο χρόνο θα τίθενται όσοι έμποροι νωπών και ευαλλοίωτων προϊόντων κατ’ επανάληψη δεν εξοφλούν τους παραγωγούς εντός 60 ημερών από την έκδοση του τιμολογίου, όπως ορίζει το νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης που είναι σε διαβούλευση μέχρι τις 24 Απριλίου. Ότι καλύτερο για τους παραγωγούς, λένε φίλοι αγρότες της Agrenda, που ωστόσο περιμένουν πρώτα να τελειώσει η διαβούλευση, να βγει ο νόμος επίσημα και μετά να… χαρούν!

Ο Επίτροπος Χόγκαν για άλλη μια φορά εμφανίζεται ξεκάθαρα αρνητικός στο ελληνικό αίτημα για χρηματοδότηση των αδειών φύτευσης από το πρόγραμμα αναδιάρθρωσης και μάλιστα το εξηγεί σαφώς: «Σύμφωνα με το άρθρο 46 του κανονισμού οι δραστηριότητες που μπορούν να λάβουν στήριξη από το μέτρο της αναδιάρθρωσης είναι η μετατροπή ποικιλίας, η μετεγκατάσταση αμπελώνων, η αναφύτευση και οι βελτιώσεις των τεχνικών διαχείρισης. Όλα αυτά απαιτούν την προΰπαρξη αμπελώνα. Άρα οι νέες φυτεύσεις δεν είναι επιλέξιμες για χρηματοδότηση στο πλαίσιο των εθνικών προγραμμάτων στήριξης του αμπελοοινικού τομέα». Τέλος!

Τα Πολυλειτουργικά Αγροκτήματα «γεννήθηκαν στην πράξη από τη δημιουργικότητα και το πολύτροπο πνεύμα των παραγωγών και επιχειρηματιών της υπαίθρου και κατοχυρώθηκαν νομοθετικά το 2014» υπογράμμισε ο υπουργός Βαγγέλης Αποστόλου από την Αμφίκλεια, ανακοινώνοντας την προώθηση της σχετικής ΚΥΑ. Αυτό που ξεκίνησε επί υπουργίας Τσαυτάρη, αλλά δεν προχώρησε έρχεται τώρα να αποκτήσει ένα σαφές θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας! Η καλή είδηση της εβδομάδας!

Ο μπλοκατζής

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία