BACK TO
TOP
της Πιάτσας

Δεν είναι λιγότερα τα λεφτά της ενιαίας, απλά μετακινήθηκαν

Μην κοιτάτε τις παρακρατήσεις και µπερδεύεστε διαµήνυσε ο υπουργός από το Περιφερειακό Συνέδριο στη Θράκη. Το σύνολο της ενιαίας ενίσχυσης δεν µειώνεται, απλά µετακινήθηκε ένα µικρό ποσοστό των χρηµάτων, αφενός στον κορβανά του Εθνικού Αποθέµατος προς όφελος νέων και νεοεισερχόµενων και αφετέρου στην ενίσχυση των συνδεδεµένων υπέρ της ζωικής παραγωγής. ∆ηλαδή στους αγρότες θα επιστρέψουν τα… παρακρατηθέντα… Μπορεί, βέβαια, να µην είναι στους ίδιους, αλλά η αλληλεγγύη είναι καλό πράγµα!

Είναι καλός ο νέος νόμος

3
0

Κάπως έτσι εγκρίθηκε και παρά κάτι ένα εκατοµµυριάκι για να καλύψει τους παρά κάτι 2.000 δικαιούχους της δράσης του Κοµφούζιου! Ξεµπερδεύουν, δηλαδή, µία µία τις εκκρεµότητες, έστω κι αν ξεκίνησαν µε τα εύκολα… Να, και τη νέα Βιολογική για τέλη Νοεµβρίου την «έβλεπε» ανακοίνωση του ΟΠΕΚΕΠΕ, ενώ κουβέντα δεν γίνεται για τη βιολογική κτηνοτροφία, αφού δεν έχει καν προκηρυχθεί το νέο πρόγραµµα… Ένα χρόνο χωρίς κι ακόµα.. νωρίς είναι!

Σαν κάτι να ξεκολλάει στις ∆ασώσεις… Πολλά τα υπόλοιπα από πολλά χρόνια πριν κι επιτέλους µια τροποποιητική απόφαση του Οργανισµού Πληρωµών δίνει σήµα για πιστώσεις! Αφού, βέβαια, προηγηθούν οι απαραίτητοι επιτόπιοι έλεγχοι από δύο τουλάχιστον ελεγκτές, που θα ορίσει ο ΟΠΕΚΕΠΕ. Έχει την γραφειοκρατία του, αλλά σαν να κοντοζυγώνουν οι εξοφλήσεις…

∆εν φτάνει που φάγανε κοντά 8 µήνες ξεραΐλα τα κτήµατα, οι καλλιέργειες και τα χωράφια, τώρα που περίµεναν οι αγρότες µια βροχούλα να ποτίσει τη γη, να γεµίσει τους υδροφόρους ορίζοντες, ήρθε η… Ευρυδίκη! Ένα σαρωτικό κατά τόπους φαινόµενο, µε ζηµιές σε εσπεριδοειδή, ελιές και κηπευτικά! Άντε πάλι αναγγελίες ΕΛΓΑ, εκτιµήσεις γεωπόνων και αναµονή αποζηµιώσεων…. Τα γνωστά!  

∆εσµεύτηκε, σου λέει, ο υπουργός ότι θα αποζηµιωθούν κτηνοτρόφοι και µελισσοκόµοι της Ηλείας για τις ζηµιές που υπέστησαν από τις πυρκαγιές του Αυγούστου. Το προφανές δηλαδή! Μόνο, που τους είπε να µην περιµένουν φέτος, αλλά από το 2018, καθώς πρέπει να τα βάλουν κάτω και να µετρήσουν τα διαθέσιµα κονδύλια και τι υπάρχει για το σκοπό αυτό!

Πάντως, η κυβέρνηση βρήκε το νέο επενδυτικό πεδίο για τη χώρα µας. Ετοιµάζει, σου λέει ο υπουργός Βαγγέλης, να καταθέσει νοµοσχέδιο για τη νοµιµοποίηση της ιατρικής κάνναβης µέχρι τέλος του έτους, δίνοντας έτσι περιθώριο χρόνου για καλλιέργεια και συγκοµιδή µέχρι το επόµενο καλοκαίρι, σύµφωνα µε την οµάδα εργασίας που το ετοιµάζει. Άλλωστε οι καλλιεργητές έχουν εκφράσει ενδιαφέρον να επενδύσουν πάνω από 1,5 δισ. ευρώ στην κατασκευή θερµοκηπίων και εγκαταστάσεων για την καλλιέργεια, όπως έµαθαν στην πλατεία Βάθη!   

Ο μπλοκατζής

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία