BACK TO
TOP
της Πιάτσας

Άλλιώς τα περίμεναν, αλλιώς του ήρθαν

Μια χαρά σωστές, σου λέει, ήταν οι πιστώσεις για τη νέα Βιολογική, κι ας βγήκαν τα λεφτά μόλις 16 εκατ. ευρώ. Ο αρχικός σχεδιασμός γέμισε τον «κουβά» του προγράμματος με 55 εκατ., αλλά με λάθος υπολογισμούς, οπότε και δεν χρειάζονταν!

Είναι καλός ο νέος νόμος

4
0

Άσε που και οι λίστες με τους δικαιούχους και τα ποσά που τους αναλογούν, όπως δημοσιεύτηκαν τον περασμένο Μάιο, ήταν με τη μέγιστη τιμή αποζημίωση για απώλεια εισοδήματος, που όμως δεν κολλάει σε όλους! Δηλαδή, άλλα περίμεναν κι άλλα τους ήρθαν!    

Εκτός των λοιπών θεμάτων, κωλύματα στην πληρωμή για τη νέα Βιολογική και το κομφούζιο εντοπίστηκαν και αναφορικά με το ηλεκτρονικό σύστημα, το οποίο -όπως διαπιστώθηκε- κλώτσαγε σε διάφορες λειτουργίες του. Άσε που όσοι βγήκαν στον έλεγχο, ο οποίος στην πράξη δεν ολοκληρώθηκε, έμειναν τελικά και εκτός πιστώσεων.

Σε κάποιον έλεγχο κόλλησε και το Κομφούζιο, με τους ροδακινοπαραγωγούς Νάουσας να διαμαρτύρονται ότι έμειναν εκτός πιστώσεων, επειδή για μερικούς από αυτούς, που μάλιστα ήταν και οργανωμένοι σε Ομάδες, δεν ολοκληρώθηκε ο έλεγχος των αιτήσεων τροποποίησης των επιχειρησιακών τους προγραμμάτων, παρά το ότι είχαν υποβληθεί από τις αρχές Αυγούστου.

Το έφεραν από ‘δω, το πήγαν από ‘κει, όχι μόνο άναψαν τα φουγάρα στο εργοστάσιο Ζάχαρης στην Ορεστιάδα με καθυστέρηση ενός μήνα, αλλά έσβησαν και νωρίτερα λόγω του καιρού. Αυτό που φοβόντουσαν οι παραγωγοί έγινε! Οι βροχές έκαναν βαριά τα χωράφια, οι τευτλοεξαγωγικές μηχανές δεν μπορούν να μπουν κι ελλείψει πρώτης ύλης το εργοστάσιο κλείνει! Μόνο που έμειναν στα χωράφια 15.000 τόνοι τεύτλα, οι καλλιεργητές είναι στα κάγκελα και η βιομηχανία τους τάζει μίνι καμπάνια για τα ασυγκόμιστα!     

Αφού οι καθ’ ύλην αρμόδιοι δεν μπορούν να βρουν τη λύση για τα κακώς κείμενα στην αγορά γάλακτος, οι ίδιοι οι κτηνοτρόφοι κατεβάζουν ιδέες. Φίλος παραγωγός προτείνει «στα τυροκομεία και τα εργοστάσια παραγωγής γαλακτοκομικών,  προκειμένου να στηριχτεί και να αναπτυχθεί η κτηνοτροφία στην Ήπειρο, κλειδωμένη κατώτατη τιμή για το πρόβειο στο 1 ευρώ και στο κατσικίσιο 70 λεπτά τουλάχιστον για τα πρώτα πέντε χρόνια». Άσε που σήμερα, όπως ο ίδιος λέει, με την ανεξέλεγκτη εισαγωγή γάλακτος (ο θεός να το κάνει!) οι βιομηχανίες βρήκαν την ευκαιρία και έσπασαν το φράγμα των 90 λεπτών!

Μέχρι και σύσκεψη με το Σκουρλέτη έκαναν στο Αγρίνιο για να συντονιστούν μετά τις πρόσφατες καταστροφές από τα ακραία καιρικά φαινόμενα. Ο πρόεδρος Θωμάς ζήτησε ταχεία καταγραφή των ζημιών και επεσήμανε το χρονοβόρο της διαδικασίας των ΠΣΕΑ, τονίζοντας ότι όσοι αγρότες είδαν την υποδομή τους να καταστρέφεται ολοσχερώς, δεν θα μπορέσουν να επανακάμψουν, αν δεν αποζημιωθούν άμεσα, χωρίς να πρέπει να περιμένουν χρόνια την Πολιτική Σχεδίαση Εκτάκτου Ανάγκης. 

Χριστουγεννιάτικο μποναμά χαρακτηρίζει το πάγωμα των ειδικών φόρων σε κρασί, μπύρα και οινοπνευματώδη ποτά για δεύτερη φορά σε 15 χρόνια  στη Βρετανία, η Ένωση εμπορίου WSTA της χώρας. Στην Ελλάδα ακόμα για την πρώτη φορά παλεύουν…. Κι αν δεν καταργηθεί, τουλάχιστον θα μειωθεί το γύρισε πρόσφατα ο αναπληρωτής, μιλώντας σε εκδήλωση στα Σπάτα, παρουσία αγροτών! Νέα τροπή στο πολυθρύλητο σίριαλ…  

Ο μπλοκατζής

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία