BACK TO
TOP
της Πιάτσας

Ο φόρτος εργασίας μετά τα παρατράγουδα

Μετά τα παρατράγουδα µε την εξόφληση της ενιαίας, η πληρωµή της εξισωτικής κύλησε πιο οµαλά, αν και πάλι υπήρξαν παράπονα!

zaria_15

12
0

Αυτό που συνεχίζει να µην τσουλάει είναι ότι αφορά τον ΕΛΓΑ. Βέβαια ο αντιπρόεδρος του οργανισµού διαβεβαίωσε τον Μάξιµο της Λάρισας ότι έρχονται αποζηµιώσεις για τον παγετό του Μαρτίου και µάλιστα τα οικονοµικά του φορέα επιτρέπουν και εφάπαξ πληρωµή στο 100%. Άι στο καλό! Για την καθυστέρηση, σου λέει, φταίει η προτεραιότητα που δόθηκε στις ζηµιές λόγω Ιανού και στον φόρτο εργασίας του υποκαταστήµατος Λάρισας. Άι στο καλό, ξανά!  

Κάπου κόλλησαν στο υπουργείο Οικονοµικών, σου λέει, λόγω φόρτου εργασίας ένεκα και των εορταστικών αδειών κι αυτές οι αποζηµιώσεις ΠΣΕΑ που περιµένουν οι Θεσσαλοί από το 2017 δεν πληρώθηκαν πριν τα Χριστούγεννα. Όµως τώρα διαβεβαιώνουν αρµοδίως ότι µπαίνουν πριν αλλάξει ο χρόνος. Το βλέπουµε γιατί κολλήµατα ανακύπτουν συχνά πυκνά!  

Φωνάζει ο Βάκης του ΑΚΚΕΛ για «τσεκουριά» Βορίδη στην εξισωτική, µετά την «κλοπή» στην ενιαία. Κι αν µείνει τίποτα, έρχονται -σου λέει ο Βάκης- «να τα φάνε ο Χατζηδάκης µε τη ∆ΕΗ και ο Πιτσιλής της ΑΑ∆Ε». Τελικά η κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι σαν τις ακρίδες που αν δε φάνε τα πάντα δεν πρόκειται να ξεκουµπιστούν, λέει ο πρόεδρος του ΑΚΚΕΛ, τονίζοντας ότι σύµφωνα µε καταγγελίες κτηνοτρόφων, το κονδύλι της εξισωτικής για το έτος 2020 ήταν αυξηµένο κατά 16,9 εκατ. ευρώ, αλλά οι παραγωγοί παρά τις αυξηµένες προσδοκίες που τους είχαν δηµιουργηθεί, είδαν µειώσεις έως 80%....  

Άλλοι αγρότες και κτηνοτρόφοι καταγγέλλουν ότι ενώ µε εγκύκλιο του ΟΠΕΚΕΠΕ είχαν περιθώριο να προσκοµίσουν τα ΑΤΑΚ για ενοικιαζόµενα βοσκοτόπια έως τις 31 Ιανουαρίου, εντούτοις παρακράτησαν λεφτά σε όσους δεν είχαν το ΑΤΑΚ µέχρι την ηµέρα των ελέγχων. Επιπλέον, λένε άλλοι, διαπίστωσαν και ποινές λόγω έλλειψης ΑΤΑΚ. Κάποιοι µάλιστα λένε ότι λύση θα µπορούσε να είναι η εφαρµογή των αχρεωστήτως καταβληθέντων, όπως συνηθιζόταν στο παρελθόν και στην περίπτωση της εξόφλησης της ενιαίας δεν έγινε!  

Αµπελουργοί που υλοποίησαν το 2019 προγράµµατα αναδιάρθρωσης και µετατροπής αµπελώνων, εισπράττοντας ενίσχυση πάνω από 5.000 ευρώ, έλαβαν χριστουγεννιάτικα ραβασάκια από την ΑΑ∆Ε µε εντολή να ενταχθούν στο κανονικό καθεστώς ΦΠΑ, όπως οφείλουν βάσει νόµου. Φωνάζει η ΚΕΟΣΟΕ ότι έτσι η ΑΑ∆Ε εξοµοιώνει την ενίσχυση επενδυτικού χαρακτήρα µε εισοδηµατική ενίσχυση. Κι αυτό σηµαίνει καταρχήν υποχρέωση τήρησης βιβλίων β’ κατηγορίας και ένταξη στο κανονικό καθεστώς, αλλά και φόρο εισοδήµατος µε βάση τη σχετική φορολογική κλίµακα, καθώς και πρόστιµα λόγω µη έκδοσης τιµολογίων. 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία