BACK TO
TOP
της Πιάτσας

Πληρωμή πρωταπριλιά!

Περίμεναν οι αγρότες να πέσει το χρήμα πριν την 25η Μαρτίου, άλλωστε ξεκινά τώρα και η νέα καλλιεργητική σεζόν και οι ανάγκες είναι αυξημένες!

πιατσα

198
0

Όμως, καλώς εχόντων όλα δείχνουν ότι οι πρώτες συνδεδεμένες μετααφέρονται για την τελευταία μέρα του μήνα. Αργότερα δηλαδή και από το πολύ αργά των τελευταίων τριών ετών! Και δεν είναι και λίγοι αγρότες και κτηνοτρόφοι που φοβούνται ότι μπορεί κάτι ακόμα να στραβώσει και να μπει και Απρίλης, πριν γίνει τελικά η πληρωμή! Απευχόμαστε όλοι….. 

Επιπλέον ποσά έως 50 ευρώ πήραν τον περασμένο Φεβρουάριο οι 572.000 συνταξιούχοι για τις συντάξεις του Μαρτίου. Και πριν προλάβουν να χαρούν, βγαίνει ο ΕΦΚΑ και λέει: συγγνώμη λάθος. Με εντολή του υπουργού Εργασίας, σου λέει, ενεργοποιείται η ρήτρα αποζημίωσης που προβλέπεται στη σύμβαση μεταξύ του ΕΦΚΑ και της αναδόχου εταιρείας, καθώς αυτή είναι θεωρείται υπεύθυνη. Η ουσία, πάντως, είναι ότι τα υπερβάλλοντα ποσά που καταβλήθηκαν στους συνταξιούχους θα συμψηφιστούν με τη σύνταξη στο τέλος του έτους. Αμ πώς;

Κυβέρνηση, βουλευτές και στελέχη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, προσπαθούν «κοροϊδέψουν τους σταφιδοπαραγωγούς πουλώντας τους φύκια για μεταξωτές κορδέλες», καταγγέλλει σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ηλείας. Η Ομοσπονδία είναι ξεκάθαρη, οι παραγωγοί απαιτούν «κατώτερη εγγυημένη τιμή πώλησης από το παραγωγό για την κορινθιακή σταφίδα πάνω από τα 2 ευρώ το κιλό, ώστε να καλύπτεται το κόστος παραγωγής και να εξασφαλίζεται ένα εισόδημα επιβίωσης». Δύσκολα τα πράγματα…

Δυσαρεστημένοι έντονα δηλώνουν οι αγρότες της Ιεράπετρας σχετικά με την αδυναμία εξεύρεσης πολιτικής λύσης στην επιτάχυνση των διαδικασιών μετάκλησης πολιτών Τρίτων Χωρών, προκειμένου να εργαστούν ως στην αγροτική παραγωγή. Μάλιστα, ο Ενιαίος Αγροτικός Σύλλογος Ιεράπετρας τονίζει ότι «έως σήμερα η πολυαναμενόμενη ΚΥΑ 2023-2024 για έγκριση ανώτατου αριθμού θέσεων εργασίας για μετακλήσεις ανά νομό και Περιφέρεια δεν έχει εκδοθεί ακόμα» και δηλώνει ότι θα κινηθούν νομικά.

Η χώρα μας, πάντως, είναι μεταξύ των χωρών της ΕΕ με τις υψηλότερες τιμές ενοικίου καλλιεργήσιμης γης, με 459 ευρώ ανά εκτάριο, σύμφωνα με νέα στοιχεία της Eurostat. Στην Αττική δε η ενοικίαση ενός εκταρίου γεωργικής γης φτάνει τα 927 ευρώ ανά εκτάριο, ενώ η ενοικίαση ενός εκταρίου καλλιεργήσιμης γης ή και μόνιμου βοσκοτόπου για το 2021 κυμαίνεται από τη χαμηλότερη που ήταν στα 62 ευρώ στη Σλοβακία έως την υψηλότερη που ήταν στα 836 ευρώ στην Ολλανδία.


Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία