BACK TO
TOP
Τρύπια Βάρκα

Εξαγγελία χωρίς αντίκρισµα;

«Οι εξαγγελίες Αποστόλου για αύξηση της κατώτατης σύνταξης αγροτών στα 390 ευρώ είναι προϊόν συνεννόησης µε τους εταίρους και δανειστές ή µια ακόµη εξαγγελία χωρίς αντίκρισµα;», ρωτάει µάλλον ρητορικά ο Μάξιµος (ο έδωσα τη µάχη στο γάλα).

Τρύπια βάρκα 356

1
0

Κάπως έτσι φαίνεται να βγήκε και η διαρροή ότι εφόσον θα υπάρξει µία εθνική κατώτατη σύνταξη, ο ΟΓΑ ενδεχοµένως θα κρατήσει µόνο τα επιδόµατα και το κοµµάτι της περίθαλψης και κάποιοι µάλλον τις θέσεις τους!   

Σε διαβούλευση τέθηκε παραµονή 28ης Οκτωβρίου το σχέδιο νόµου «Αγροτικοί Συνεταιρισµοί», προκειµένου οποίος θέλει να υποβάλει τις προτάσεις του ώστε να βελτιωθεί. Πάντως από το back up που είχε η Agrenda και το Αgronews, πριν καν ξεκινήσει η διαδικασία, πολλοί δεν ζητούν µία ή δύο τροποποιήσεις αλλά να αλλάξει… εκ βάθρων    

Μην µας βάζετε στο ίδιο τσουβάλι µε τα συστηµικά κόµµατα, λέει ο Βάκης. ∆εν θα βρείτε στο ΑΚΚΕΛ, τονίζει µε επιστολή του προς τον αγροτικό κόσµο, πολιτευτή που να έλαβε µέρος στη νοµή της εξουσίας. Ακόµη κι αυτός, όπως λέει, που διορίστηκε από τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αντιπρόεδρος στο Ινστιτούτο Γεωπονικών Επιστηµών, αποποιήθηκε από την πρώτη µέρα κάθε αντιµισθίας και σε 45 ηµέρες παραιτήθηκε επειδή δεν εξυπηρετούσε τα συµφέροντα του αγροτικού κόσµου. Εύγε!    

Σε εκλογές προσέρχονται και οι γεωτεχνικοί του δηµοσίου (ΠΕΓ∆Υ), κι όπως επισηµαίνει το κοµµάτι των αδέσµευτων γεωπόνων, δυστυχώς η δηµόσια διοίκηση αποτελεί διαρκώς το «λάφυρο» του εκάστοτε νικητή της εκλογικής νίκης. Μάλιστα, όπως σηµειώνουν, αυτή η πολιτική που επέλεξε το συνδικαλιστικό κίνηµα, να εφοδιάζει τις κυβερνήσεις µε τα κορυφαία του στελέχη,  είχε ως αποτέλεσµα να χάσει το ηθικό του πλεονέκτηµα. Τουτέστιν, αλυσοδεµένοι µε το βαθύ κράτος.   

Σηµαντικές γεωργικές διευθύνσεις του ∆ηµοσίου καίριες για την υλοποίηση των αγροτικών προγραµµάτων είναι υποστελεχωµένες, λόγω του ότι πολλοί υπάλληλοι βγήκαν στη σύνταξη, λένε οι γεωτεχνικοί δηµοσίου. Από την άλλη, «σεµνά και ταπεινά», που θα έλεγε κι ο Τσιτουρίδης οι θέσεις στελεχών, διευθυντών, συµβούλων, παρασυµβούλων και παρατρεχάµενων αυξάνονται και πληθύνονται!   

Στο δρόµο που χάραξε ο Στουπής, συνεχίζονται οι…επιτυχείς ενηµερωτικές δράσεις για το ασφαλιστικό έργο του ΕΛΓΑ. Τελευταίος σταθµός η Άρτα. Αλήθεια για τις αποζηµιώσεις του 2014 κανένα χαρµόσυνο; Γιατί δεν καταλάβαµε και πολλά από αυτά που απαντήθηκαν...

o Γύλος

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία