BACK TO
TOP
Τρύπια Βάρκα

Σισύφειες διαπραγματεύσεις και στα Σχέδια Βελτίωσης

Τα αντίμετρα για τη μείωση του αφορολόγητου, που όπως λένε θα πέσει κάτω από τις 6.000 ευρώ, θα πουν οι εγχώριοι διαπραγματευτές στους αγρότες, που τρώνε τα χτυπήματα το ένα μετά το άλλο. Γιατί, παπαγαλίζουν κάτι μειώσεις σε ΦΠΑ και ΕΝΦΙΑ, που περνάν και δεν ακουμπούν τα χαμηλά εισοδήματα.

Τρύπια βάρκα 356

4
0

Η προκήρυξη των Σχεδίων Βελτίωσης για τον εκσυγχρονισμό των αγροτικών εκμεταλλεύσεων προσομοιάζει με τις σισύφειες διαπραγματεύσεις για το κλείσιμο της β’ αξιολόγησης και τη σκιά του Grexit. Το θέμα είναι ότι το 2016 έγραψε πάλι αρνητικό πρόσημο (25%) για τις πωλήσεις γεωργικών ελκυστήρων κι αν δεν γίνει κάτι μέχρι το καλοκαίρι, η μείωση σύμφωνα με τον ΣΕΑΜ θα οδηγήσει την αγορά σε 3ψήφια νούμερα. Τουτέστιν, η ελληνική γεωργία αν θέλει να βγει από το τέλμα, χρειάζεται επειγόντως την υλοποίηση των νέων προγραμμάτων για ανανέωση του γηρασμένου στόλου της που ξεπερνάει πλέον τα 26 χρόνια!

Τι να λέμε όμως, δείτε τι γίνεται κάθε χρόνο και με το πρόγραμμα της δακοκτονίας, που κάθε χρόνο λόγω της αβελτηρίας και της μικροπολιτικής των ιθυνόντων (πάνε και έρχονται οι αρμοδιότητες, καθυστερήσεις στις προκηρύξεις, λανθασμένοι μη έγκαιροι ψεκασμοί, άκαιρες προσλήψεις, κλπ), στερούν από τους παραγωγούς και την εθνική οικονομία ανυπολόγιστα μεγάλα ποσά. Όμως το αξίωμα του «δε βαριέσαι», πρέπει κάποτε να εγκαταλειφθεί και να δώσει τη θέση του σε ένα σύγχρονο μοντέλο, που ο δάκος δεν θα τρώει τα κονδύλια και τα ελαιόδεντρα…

Προσωπικότητες της εγχώριας πολιτικής σκηνής, αρχηγοί του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας και πρώην Πρωθυπουργοί, Βουλευτές και κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι όλων των κομμάτων, αιρετοί σε όλες τις βαθμίδες και του βαθμούς της αυτοδιοίκησης, προσωπικοί του φίλοι, συνεργάτες, συνάδελφοι, συμπολίτες του Βαγγέλη Μπασιάκου βρέθηκαν την περασμένη Δευτέρα, στην ιδιαίτερη το πατρίδα τη Θήβα για να του που ένα τελευταίο αντίο. Ο αγαπητός, χαμηλών τόνων βουλευτής της ΝΔ και πρώην υπουργός Γεωργίας που έφυγε πρόωρα αφήνει ένα μεγάλο κενό στην οικογένεια του και στον πολιτικό βίο της χώρας.

Ο γύλος

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία