BACK TO
TOP
Τρύπια Βάρκα

Φερετζές ενός σκληρού πακέτου

Πανηγυρίζει ο Αλέξης για τα πρωτογενή πλεονάσµατα, στριφογυριστή την κάνει ο Κυριάκος που προτείνει τα λεφτά που θα προκύψουν να επιστρέψουν στους πολίτες. Ειδικά για τους αγρότες ζητά να µειωθεί από φέτος ο ΕΝΦΙΑ κατά 20% (κόστος 530 εκατ. ευρώ), να επανέλθει ο ΦΠΑ στα αγροεφόδια στο 13% από 24% σήµερα (µε κόστος 100 εκατ. ευρώ) και να καταργηθεί ο φόρος στο κρασί (κόστος 55 εκατ. ευρώ). Όσο για τα αντίµετρα που παπαγαλίζει το κυβερνητικό επιτελείο, ο γαλάζιος αρχηγός τα χαρακτηρίζει «φερετζέ ενός πολύ σκληρού πακέτου που έρχεται το 2019 και 2020».

Τρύπια βάρκα 356

6
0
Πάντως, για την κατάργηση του ΕΦΚ στο κρασί µπορεί να τη ζήτησε πρώτος ο αρχηγός της αξιωµατικής αντιπολίτευσης (επίσκεψη Νεµέα 2016), όµως το θέµα είναι ότι ο Αλέξης θα την υλοποιήσει. Θα µου πεις η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ το επέβαλε ως µέτρο, το οποίο όµως µόνο δηµοσιονοµικά οφέλη δεν απέφερε, και τώρα που ήρθαν τα πλεονάσµατα και η συµφωνία µε τους δανειστές, τα τεχνικά κλιµάκια φαίνεται να έχουν δώσει το ελεύθερο, ώστε η Παπανάτσιου να φτιάξει τη σχετική νοµοθετική διάταξη που θα περιληφθεί στο πολυνοµοσχέδιο µε τα προαπαιτούµενα. Όµως όπως και να ‘χει το καλό θα είναι αυτό που θα καταγραφεί στο τέλος..
Καλά, ο νέος της ΕΒΖ, χωρίς να έχει παρουσιαστεί επίσηµα το τρέχον τιµολόγιο για τεύτλα της φετινής σεζόν παραπέµπει στο επόµενο που θα έλθει τον προσεχή Σεπτέµβρη-Οκτώβρη (κατά τα λεγόµενα του). Για να πείσει δε, τους παραγωγούς ότι θα πληρώσει ως το τέλος του ∆εκέµβρη (φετινή καµπάνια), λέει ότι αν βρει τα δύσκολα αν χρειαστεί θα αξιοποιήσει, µάλλον εννοεί «σκοτώσει» κάποια από τα λοιπά περιουσιακά στοιχεία που διαθέτει. Υπάρχει βέβαια και το… τυράκι περί συµβολαιακής και η αξιοποίηση του νέου ΠΑΑ! 

Τα παιδιά από τη ∆ράµα µήπως έχουν ξεφύγει κοµµατάκι; Κάτι οι αναρτήσεις στο FB µε παροιµίες µε αποσιωπητικά, κάτι τα νταβατζιλίκια για το ΣτΕυρώσηµο, κάτι τα… προνόµια σε µέλη κάνουν πολλούς να αναρωτιούνται.
Με τους βιοκαλλιεργητές, εκτός από το µπάχαλο µε τα Natura, υπάρχει και η τροπολογία για τις Αγορές Παραγωγών και το διαχωρισµό των βιολογικών από τις συµβατικές αγορές,  που αγνοείται.  Οι Λάκωνες, πάντως εκτός των άλλων, µιλούν για «κρατικά µυστικά» και για «ιδιοκτησία των Οικολόγων Πράσινων». O ΓΥΛΟ
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία