BACK TO
TOP
Τρύπια Βάρκα

Αλωνίζει το εμπόριο

Κι εκεί που είχαμε ξεχάσει την πολυθρύλητη υπόθεση του εξωδικαστικού και της πλατφόρμας που δεν ανοίγει λόγω ΟΓΑ, να σου και ο υφυπουργός της πλατείας που πήγε στη Μεσσαρά και σαν να μην είχε τίποτα άλλο να πει στους αγρότες που τα φέρνουν δύσκολα, κότσαρε μια ακόμη νέα ημερομηνία. Στις 20 Ιούνη, θα ξεκινήσει λέει η διαδικασία της ρύθμισης «κόκκινων δανείων» επί εποχής ΑΤΕ..., με τους αγρότες να αμφιβάλλουν για τα αποτελέσματα της.

Τρύπια βάρκα 356

4
0

Παρα-είναι βολικό για να είναι απλή σύμπτωση αυτό που συμβαίνει τα τελευταία χρόνια με όσους ασχολούνται με το εμπόριο σκληρού σίτου στη Βόρεια Ελλάδα. Και για να γίνουμε πιο σαφείς: Όπως καταγγέλλουν παραγωγοί από την ευρύτερη περιοχή, η τακτική τους είναι να ψάχνουν να βρουν «κουσούρια» στο προϊόν, προκειμένου να καταφέρνουν να «πατούν» εκεί, και να πιέζουν τις τιμές. Έτσι, όλως συμπωματικώς όταν η παραγωγή δεν έχει, για παράδειγμα, ειδικό βάρος, τότε η αγορά, κατά τους εμπόρους, ψάχνει ειδικό βάρος, όταν το προϊόν δεν έχε πρωτεΐνη, οι μυλωνάδες αποζητούν πρωτεΐνη και ούτω καθ’ εξής. Με τον αγρότη μόνιμα «απολογούμενο» και ριγμένο. Σας πήρανε μυρωδιά παλικάρια…

Με τις χαμηλές τιμές στα στάρια, εν τω μεταξύ, βγαίνουν δυστυχώς από το παιχνίδι κι αρκετές Ενώσεις, οι οποίες με τον παρεμβατικό τους ρόλο -καλή ώρα όπως η ΕΑΣ Βόλου που σώζει τα προσχήματα- απέτρεπαν το εμπόριο από το να… αλωνίζει μόνο του, έναντι των παραγωγών. Μια τέτοια περίπτωση είναι η ΕΑΣ Μουδανιών, η οποία πρώτη φορά φέτος, όπως μαθαίνουμε, δεν θα συγκεντρώσει καθόλου στάρια, αν και διαθέτει δύο σιλό, ένα στη Βάλτα και ένα στην Κασσανδρία, διότι πλέον τα περιθώρια είναι μηδαμινά -η προμήθεια δεν ξεπερνά το μισό λεπτό λένε- και η οργάνωση όχι δεν θα έβγαζε κάτι, αλλά κινδύνευε, σύμφωνα με στελέχη της, να μπει και μέσα.

Το ό,τι η ατμόσφαιρα μυρίζει όλο και πιο πολύ… εκλογές, φάνηκε και από το γεγονός ότι τις προηγούμενες ημέρες στη Βόρεια Ελλάδα και δη στον κατ’ εξοχήν αγροτικό νομό της Ημαθίας, βρέθηκε και ο δήμαρχος Αθηναίων και ηγετικό στέλεχος του Κινήματος Αλλαγής. Ο κ. Γιώργος Καμίνης με τη (κομματική) συνοδεία του βρήκε χρόνο να πεταχτεί και έως τα γραφεία της συνεταιριστικής οργάνωσης «Venus», όπου και τον ενημέρωσε η διοίκηση της για τις εξελίξεις γύρω από την καλλιέργεια του ροδάκινου και των άλλων φρούτων που είναι σε περίσσεια στην ευρύτερη περιοχή.

Ο γύλος

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία