BACK TO
TOP
Τρύπια Βάρκα

Θα ξυπνήσει ο γίγαντας του συνεργατισμού;

Το ότι ο αγροτικός κόσµος βρισκόταν στα βαµβακοχώραφα καθώς αυτές τις µέρες δουλεύουν στο φουλ οι µηχανές για τη συγκοµιδή της παραγωγής, σίγουρα είναι ένας από τους λόγους που η συνάντηση των συνεταιριστών στα Φάρσαλα δεν είχε το... πέρασµα που θα περίµενε ο αειθαλής πρόεδρος Νικήτας.

trupia_barka1

4
0

Βέβαια από την άλλη, το γεγονός ότι έως τώρα δεν έχει γίνει καµία σοβαρή προσπάθεια για να ξυπνήσει ο γίγαντας του συνεργατισµού δεν παραγνωρίζεται από τους ανθρώπους της παραγωγής, οι οποίοι θεωρούν τα πολλά λόγια κυριολεκτικά, φτώχια!

«Εάν µε ρωτούσατε να σας πω διαχρονικά για την ελληνική γεωργία στην πατρίδα µας, θα σας έλεγα ότι η γεωργία και η κτηνοτροφία είχαν ένα ηρωικό παρελθόν, έχουν ένα προβληµατικό παρόν και ένα αβέβαιο µέλλον, το οποίο πιστεύω ότι θα είναι καταστροφικό αν σήµερα και όχι αύριο, δεν πάρουµε εκείνες τις αποφάσεις, οι οποίες θα αλλάξουν τα πράγµατα στον πρωτογενή τοµέα», είπε ο Βολιώτης πρόεδρος χτυπώντας για µία ακόµη φορά καµπανάκι.

Ο υπουργός της πλατείας, πάντως, εξετάζει τις προτάσεις για τις συνδικαλιστικές οργανώσεις των αγροτών και των κτηνοτρόφων και θα επανέλθει λέει µε πρόταση όταν είναι έτοιµος, για να παρουσιάσει κάτι που θα εκφράζει όλα τα εµπλεκόµενα µέρη...   

Στη Βάθη, εν τω µεταξύ, ξεκινούν τις αποφάσεις µε οµάδες εργασίας για την κάνναβη, λες και εκεί είναι που χωλαίνει το παραγωγικό µοντέλο της χώρας. Αντίστοιχα, για την ΚΑΠ µετά το 2020 δεν το βιάστηκε φαίνεται ο Βαγγέλης και ως εκ τούτου συγκροτήθηκε τώρα 8µελής οµάδας που θα διαµορφώσει το εθνικό πλαίσιο για την κατάρτιση δηλαδή των στρατηγικών σχεδίων.

Εξάλλου, το ‘πε ο Σταύρος δεν είναι των βιαστικών αποφάσεων..., καθώς το σχέδιό του περιλαµβάνει κινήσεις για µεσοµακροπρόθεσµη επίλυση προβληµάτων.Φέτααα! Αλήθεια, στα βραχυπρόθεσµα,  ρευστότητα, άρση ΕΦΚ στο κρασί κλπ, κλπ, έχει κάτι έτοιµο, ή θα τα λύνει τα θέµατα ο Παπαδόπουλος; (λέµε τώρα). Για το θέµα,πάντως, του φόρου στο κρασί, µήπως παρατράβηξε το αστείο µε τα περί «καθαρογραφής» της απόφασης του ΣτΕ;      

Κάποιοι άλλοι, εκ Νιρβάνας κι όχι µόνο µεριάς, ετοιµάζουν τις βαλίτσες τους για Παρίσι, και ήδη στη ∆ιαύγεια πάνε κι έρχονται τα ευρώπουλα για τα έξοδα διαµονής και µετακινήσεων. Λίγο ρέγουλο, ρε παιδιά! 

O ΓΥΛΟΣ

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία