BACK TO
TOP
Τρύπια Βάρκα

Το ντηλ που έσωσε τα κρασιά

Η συμφωνία για κατώτατη τιμή στα κινέζικα φωτοβολταϊκά, απεμπλέκει την έρευνα ντάπινγκ για το ευρωπαϊκό κρασί. Σύμφωνα με τον Ευρωπαίο Επίτροπο εμπορίου Κάρελ ντε Χουχτ πέτυχαν μια «φιλική λύση». Μετά την εξέλιξη αυτή αναμένεται «πάγωμα» της έρευνας ντάπινγκ και αντεπιδοτήσεων για το εξαγόμενο στην Κίνα ευρωπαϊκό κρασί.

Τρύπια βάρκα 356

0
0

Η χειρότερη ξηρασία που έχει καταγραφεί τα τελευταία 70 χρόνια μαστίζει τη Ν. Ζηλανδία σύμφωνα με το υπουργείο Γεωργίας της χώρας. Έχουν ήδη ανακοινωθεί εκτενείς αποζημιώσεις και ενισχύσεις προς αγρότες και κτηνοτρόφους που έχουν πληγεί καθώς είναι υψίστης σημασίας ο πρωτογενής τομέας για την οικονομία της χώρας.

Η ιαπωνική κυβέρνηση από τις 30 Ιουλίου αποφάσισε να άρει το εμπάργκο στις εισαγωγές αμερικανικού σιταριού που επέβαλε δύο μήνες πριν, όταν βρέθηκαν μεταλλαγμένοι σπόροι σε μία φάρμα στο Όρεγκον. Τον περασμένο Μάιο η Ιαπωνία ακύρωσε παραγγελία 25.000 τόνων του Δυτικού Σιταριού, ποικιλία που παράγεται στις βορειοδυτικές πολιτείες των ΗΠΑ. Υπολογίζεται ότι η χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου εισάγει περίπου 5 εκατ. τόνους σιταριού, το 60% από τις ΗΠΑ, με αποτέλεσμα να καθίσταται ένας από τους μεγαλύτερους εισαγωγείς στον κόσμο.

Την τελευταία δεκαετία περίπου 500.000 Πολωνοί εργαζόμενοι στη γεωργία άφησαν τον τομέα αυτό, ως αποτέλεσμα της εισαγωγής νέων μηχανημάτων, σύμφωνα με πληροφορίες από το κεντρικό γραφείο Στατιστικής (GUS) της χώρας.

Μία ομάδα αφρικανικών κρατών (πρωτοβουλία Grow Africa), παραγωγοί κυρίως αγροτικών προϊόντων, προσπαθεί να θέσει τους κανόνες συνεργασίας των αναπτυσσόμενων χωρών προς όφελος όλων των εμπλεκόμενων φορέων. Τη ίδια στιγμή η Κομισιόν καλεί σε διαπραγματεύσεις για ένα παγκόσμιο πλαίσιο κατά της φτώχειας (ενόψει και της επικείμενης ανανέωσης των Στόχων της Χιλιετίας το 2015 από τον ΟΗΕ).

Ο χυμός καρπουζιού έχει τα τέλεια χαρακτηριστικά για την υποστήριξη της μυϊκής δύναμης των αθλητών, σύμφωνα με μία ισπανική έρευνα. Η Μάρθα Ντιάζ, καθήγητρια του τμήματος Διατροφολογίας του πανεπιστημίου της Καρχηδόνας, σημειώνει ότι το καρπούζι περιέχει την ουσία L-Citrulluine, η οποία θεωρείται ιδανική για τη βελτίωση των επιδόσεων των αθλητών.                     
o Γύλος



Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία