BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Πλατφόρμα αυτόματης φόρτωσης Powerbale 14 για τύλιγμα σε ντάνες

Στα σκαριά και μία «17άρα» από την κατασκευάστρια.

Power_WorkNEW

Βασίλης Σοφός

35
0

Η ανάγκη για μεταφορά περισσότερων δεματιών χωρίς να χρειάζεται να δι- ανυθεί μεγαλύτερη απόσταση παρα¬κίνησε την εταιρεία Power Precision Engineering, να αναπτύξει το Powerbale 14. Η εταιρεία κατασκευάζει πλατφόρμες αυτό¬ματης φόρτωσης 10 δεματιών εδώ και πολ¬λά χρόνια, ενώ η πιο πρόσφατη έκδοση χω¬ράει άλλα τέσσερα από πάνω.

Είναι ίσως καλύτερα να κάνουμε μια γρήγορη επισκόπηση στον τρόπο λειτουργίας της Powerbale. Στη δεξιά πλευρά της ρυμούλκας υπάρχει ένας βραχίονας φόρτωσης, όμοιος με αυτόν που βρίσκεται σε πολλές συσκευαστικές δεματιών, ο οποίος σηκώνει το δεμάτιμ και το τοποθετεί πάνω στη ρυμούλκα. Το δάπεδο έχει κλίση έτσι ώστε το δεμάτι να κυλά προς τα αριστερά, αφήνοντας χώρο για το επόμενο δεμάτι.


Αν δεν γίνει αυτό, ο βραχίονας έχει αρκετή δύναμη για να το σπρώξει όταν φορτώνεται το επόμενο. Στο Powerbale 14 υπάρχει πρόσθετο εξάρτημα στο μπροστινό μέρος για να σηκώσει το δεμάτι και να το τοποθετήσει στην κορυφή.

Εδώ, η αλληλουχία της φόρτωσης φέρνει ένα δεύτερο δεμάτι πάνω σε δύο δάχτυλα, που κινούνται κάθετα επιτρέποντας την τοποθέτηση ενός τρίτου δεματιού στο κάτω μέρος.

Στη συνέχεια, η μπροστινή πλάκα σπρώχνει τα τρία δεμάτια πάλι κατά μήκος της ρυμούλκας πριν επανέλθει στην αρχική της θέση και ο κάθετος βραχίονας φόρτωσης χαμηλώνει έτοιμος για το επόμενο δεμάτι.

Όταν η ρυμούλκα βρίσκεται στον περίβολο, το αμάξωμα γυρίζει προς τα πάνω. Στο πίσω μέρος της ρυμούλκας υπάρχουν τέσσερις σωλήνες, παρόμοιοι με αυτούς που υπάρ¬χουν σε πολλά μηχανήματα διαχείρισης δεματιών. Αυτά τα δάχτυλα είναι τοποθετημένα στο πίσω μέρος, έτσι ώστε να έρχονται σε επαφή με το έδαφος και να ευθυγραμμίζονται.

Η διαδικασία φόρτωσης/εκφόρτωσης περιγράφεται καλύτερα στις φωτογραφίες. Χρησιμοποιήσαμε το Powerbale μόνο με σανό.

Με αυτά τα πιο ελαφριά δεμάτια πρέ¬πει να είσαι στο ακριβές σημείο με τον βρα¬χίονα φόρτωσης για να τα περιστρέφει κατά 90° όταν η ρυμούλκα ακολουθεί την ίδια δια¬δρομή με τη χορτοδετική. Ωστόσο, η υπόλοιπη διαδικασία ήταν άνετη. Τα πρώτα δύο δεμάτια σπρώχνονται προς τα πίσω χωρίς να υπάρχει άλλο στο επάνω μέρος.

Όταν φορτωθούν τα επόμενα τρία, το επάνω δεμάτι στηρίζεται εν μέρει στα πρώτα δύο για να μένουν στη θέση τους. Τα πλαϊνά κιγκλιδώματα στηρίζουν καλά τα δεμάτια, αν και, σε περίπτωση που θέλετε να είστε νομοταγείς όταν κινείστε σε δημόσι¬ους δρόμους, θα πρέπει να δένετε το φορτίο.

Ενώ υπάρχει προαιρετικό κιβώτιο για τους ιμάντες κ.λπ., δεν υπάρχουν σημεία για να συνδέονται οι γάντζοι. Ένα άλλο προαιρετικό εξάρτημα είναι ο πρόσθετος χώρος αποθή¬κευσης, που χωρά οκτώ ρολά συσκευασίας μεμβράνης.

Σύνοψη

Το Powerbale 14 παρέχει μια πολύ γρήγορη μέθοδο φόρτωσης και συλλογής δεματιών με ένα άτομο και ήδη σχεδιάζεται να δημιουργηθεί μια έκδοση για 17 δεμάτια.

Ομοίως, αν επιλέξετε ένα μοντέλο 10 δεμα¬τιών μπορείτε να το μετατρέψετε έτσι ώστε να χωρά 14 δεμάτια τοποθετώντας την πιο μεγάλη μπροστινή πλάκα και τα απαραίτητα υδραυλικά. Λαμβάνοντας υπ' όψιν ότι αυτή ήταν η πρώτη έκδοση, η προσοχή στη λεπτο- μέρεια είναι εντυπωσιακή.

Δύο παραδείγματα είναι το κομμάτι ελαστικό στην μπροστινή πλάκα πάνω στο οποίο ακουμπά ο βραχίονας φόρτωσης και η νάιλον λωρίδα φθοράς για τον κάθετο ανελκυστήρα δεματιών. Επίσης, η κατασκευή και το φινίρισμα φαίνεται να είναι εξαιρετικής ποιότητας.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία