BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Η Fendt μας συστήνει το Xaver, το πρώτο της ρομπότ για το καλαμπόκι

Ενσωματώνει τις τελευταίες τεχνολογίες γεωργίας που θα αρχίσουμε να συναντάμε όλο και πιο συχνά στα γεωργικά μηχανήματα και είναι σχεδόν έτοιμο για παραγωγή.

fendt_robot_2NEW

Βασίλης Σοφός

80
0

Μετά την επιτυχή ολοκλήρωση του πολυετούς ερευνητικού προγράμματος MARS (Mobile Agricultural Robot Swarms) σε συνεργασία με το πανεπιστήμιο εφαρμοσμένων επιστημών της Ουλμ και με τη χρηματοδότηση της της ΕΕ, οι εταιρείες AGCO και Fendt έβαλαν στόχο να λανσάρουν μαζικά το νέο τους ρομπότ.



Το Fendt Xaver θα συνεργάζεται με άλλα όμοια ρομπότ, λειτουργώντας συνεργατικά και παρέχοντας στον χρήστη ασφαλή και ακριβή αποτελέσματα σχετικά με την φύτευση καλαμποκιού για αρχή. Η επικοινωνία με το δορυφόρο θα βοηθά στην ενημέρωση για την ακριβή θέση και τον σωστό χρόνο σποράς με ακρίβεια.



Σύμφωνα με την εταιρεία, η ακριβής θέση φύτευσης κάθε σπόρου ανοίγει νέες δυνατότητες προς όφελος του αγρότη και συγκεκριμένα της καλλιέργειάς του, αφού θα του δίνει η δυνατότητα για καλύτερη προστασία των καλλιεργειών και πιο στοχευμένη φύτευση.

Όλος ο έλεγχος του ρομπότ θα γίνεται φυσικά μέσω εφαρμογής για έξυπνα κινητά τηλέφωνα, στα οποία ο χρήστης θα δέχεται απευθείας ενημερώσεις διαχείρισης της καλλιέργειάς του. Χάρη στον ηλεκτροκινητήρα (περίπου 400 W), το χαμηλό βάρος (περίπου 50 kg) και την αυτόνομη λειτουργία του, η φύτευση μπορεί να γίνεται όλο το εικοσιτετράωρο, 7 ημέρες την εβδομάδα, ακόμη και υπό συνθήκες που ακόμη και τα μεγάλα συμβατικά γεωργικά μηχανήματα δεν μπορούν λόγω της κατάστασης του εδάφους.

Όλα τα παραπάνω, όπως είναι πασιφανές, αυξάνουν την παραγωγικότητα στις γεωργικές εκμεταλλεύσεις. Πέρα από αυτό όμως, μειώνονταιι σημαντικά οι ρύποι και ειδικά η εκπομπή διοξειδίου του άνθρακα(CO2), αν σκεφτεί κανείς ότι το ρομπότ χρειάζεται ποερίπου 70% λιγότερη ενέργεια για να κάνει την ίδια δουλειά που θα έκανε ένα συμβατικό μηχάνημα.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία