BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Με κινητήρες Cummins θα εφοδιάζονται στο εξής οι νέες Claas Avero

Οι μελλοντικές εκδόσεις των μοντέλων Avero 160 και 240 θα φορούν έναν 6,7 λίτρων κινητήρα Cummins (Β6.7) αντί για τους κινητήρες Perkins που διέθεταν μέχρι σήμερα.

236962-dataRawRgb

Βασίλης Σοφός

21
0

Αλλαγές ετοιμάζει η Claas στην καρδιά των ενσιρωτικών Avero, αποφασίζοντας να αντικαταστήσει τους κινητήρες Perkins με ένα άλλο κινητήριο σύνολο της Cummins 6,7 λίτρων. Η αλλαγή αυτή έρχεται παράλληλα με το λανσάρισμα των νέων πανίσχυρων Lexion, μερικά μοντέλα εκ των οποίων θα εφοδιάζονται με κινητήρες Mercedes και ορισμένα άλλα με κινητήρες MAN (βλέπε τη ναυαρχίδα Lexion με τους 790 ίππους εδώ).

Στη νέα Avero 240 ο κινητήρας της Cummins θα αποδίδει 213 ίππους, δηλαδή 8 παραπάνω από το σύνολο της Perkins με το οποίο εφοδιαζόταν το μοντέλο μέχρι τώρα. Επιπρόσθετα ο νέος Cummins θα τηρεί τους νέους αυστηρούς κανονισμούς ρύπων Stage V.

Η «συμμόρφωση» με τα νέα πρότυπα ρύπων επιτεύχθηκε με την τοποθέτηση συστήματος SCR και φίλτρου DPF, χωρίς ωστόσο να χρειάζεται μονάδα EGR για την ανακυκλοφορία των καυσαερίων. Φυσικά ο κινητήρας διαθέτει ειδική δεξαμενή χωρητικότητας 49 λίτρων για το πρόσθετο υγρό καυσίμου AdBlue.

Ένα σημαντικό πλεονέκτημα που φέρει ο νέος κινητήρας είναι μεταξύ άλλων ο σημαντικά μικρότερος χώρος που καταλαμβάνει το σύστημα μετεπεξεργασίας των καυσαερίων με αποτέλεσμα η πρόσβαση για τη συντήρηση των υπόλοιπων μηχανικών μερών του κινητήρα να είναι ευκολότερη.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία