BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Ο πρώτος αυτόνομος λιπασματοδιανομέας προϊόν συνεργασίας δύο αυστραλιανών εταιρειών

Η SwarmFarm Robotics συνεργάζεται με την Roesner Pty Ltd για την ανάπτυξη του ρομπότ-λιπασματοδιανομέα Marshall.

191017-Swarmfarm-fertiliser-spreader-pic-1

Βασίλης Σοφός

127
0

Έναν λειτουργικό πρωτότυπο αυτόνομο λιπασματοδιανομέα θα βάλουν στο χωράφι σε λιγότερο από 6 μήνες δύο αυστραλιανές εταιρείες, ύστερα από την από κοινού συμφωνία να συνεργαστούν για την ανάπτυξή του. Οι SwarmFarm Robotics and Roesner Pty Ltd συνεργάζοναι τόσο για την ανάπτυξη του συγκεκριμένου ρομπότ όσο και για το σύστημα ελέγχου i4M που θα ρυθμίζει ουσιαστικά τους ρυθμούς εφαρμογής λιπάσματος μέ τη βοήθεια της κεντρικής ηλεκτρονικής πλατφόρμας της SwarmFarm και του συστήματος SwarmConnect TM.

Το ρομπότ SwarmFarm θα είναι το πρώτο στο είδος του, με την εταιρεία DOT από τον Καναδά, ωστόσο, να έχει σχεδιάσει κάτι παρόμοιο, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα Future Farming. Δεδομένα βιομάζας εν κινήσει Το σύστημα ελέγχου i4M του αυτόνομου λιπασματοδιανομέα, που αναπτύσσεται παράλληλα, θα επιτρέπει στον διανομέα να εκτελεί διαφορετικές εφαρμογές εν κινήσει, καθώς οι προδιαγραφές θα αλλάζουν, βασισμένες στην αλλαγή των επιπέδεων της βιομάζας.

Ο CEO της SwarmFarm, Andrew Bate, υπογραμμίζει λέγοντας πως το νέο ρομπότ-λιπασματοδιανομέας ανοίγει νέες ευκαιρίες στη γεωπονία και στις πρακτικές που εφαρμόζονται στο χωράφι. Μαζί με τη γεωπόνια, θα αλλάξει ο τρόπος λιπασματοδιανομής και διατροφής, όπως αναφέρει. Να σημειώσουμε, τέλος, πως η εταιρεία SwarmFarm έχει ήδη εμπορικά διαθέσιμες εφαρμογές για το χωράφι, όπως είναι η οπτική ανίχνευση ζιζανίων.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία