BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Τα παράσιτα στα σταυρανθή χαρτογραφεί η FMC μέσω της νέας της εφαρμογής Arc Farm

FMC Corporation και Nutrien Ag Solutions τρέχουν το πιλοτικό πρόγραμμα στην Καλιφόρνια, μέσω του οποίου δοκιμάζουν την χαρτογράφηση των παρασίτων στα σταυρανθή, χρησιμοποιώντας τεχνολογίες πρόβλεψης και εξαγωγής μοντέλων για πιο αποτελεσματικό εντοπισμό και θεραπεία.

ra-fmc-brazilScientists-featured

Βασίλης Σοφός

16
0

Η FMC Corporation συνεργάζεται με την Nutrien Ag Solutions σε ένα πιλοτικό πρόγραμμα για τη χρήση της νέας πλατφόρμας FMC Arc Farm Intelligence. Αυτή η πλατφόρμα παρέχει χαρτογράφηση παρασίτων σε πραγματικό χρόνο και προβλέψεις για πληθυσμούς σε καλλιέργειες σταυρανθών, στοιχεία που αποστέλλονται σε συμβούλους ελέγχου επιβλαβών οργανισμών (PCA) της Nutrien Ag Solutions στην Καλιφόρνια. Οι καλλιέργειες που παρακολουθούνται περιλαμβάνουν τα λαχανάκια Βρυξελλών, το μπρόκολο και το κουνουπίδι.

Ενεργή παρακολούθηση των παγίδων εντόμων

Το πιλοτικό πρόγραμμα ξεκίνησε στα τέλη Μαΐου 2020 και θα διαρκέσει έως τα μέσα Σεπτεμβρίου 2020. Στο πλαίσιο των ερευνών, η Nutrien Ag Solutions θα παρακολουθεί ενεργά τις παγίδες εντόμων σε όλη την κοιλάδα στο Σαλίνας της Καλιφόρνια, ενώ η εφαρμογή FMC Arc θα απεικονίζει αυτά τα δεδομένα ως λεπτομερείς χάρτες στην αποκλειστική εφαρμογή για κινητά της FMC.

Πρόβλεψη της πίεσης των παρασίτων

Στόχος του προγράμματος αυτού είναι να βοηθήσει τους καλλιεργητές να παρακολουθούν εύκολα την εξέλιξη της πίεσης των παρασίτων και, τελικά, να την προβλέπουν. Παράλληλα, οι πληροφορίες σχετικά με τα παράσιτα θα βοηθήσουν την Nutrien Ag Solutions να είναι πιο αποτελεσματική στον εντοπισμό και την παροχή συστάσεων για τη διαχείριση παρασίτων από τους καλλιεργητές συγκριτικά με το παρελθόν.

Από την μεριά της, η FMC σχεδιάζει να βελτιώσει ένα προηγμένο μοντέλο πρόβλεψης επιβλαβών οργανισμών για τα παράσιτα με βάση τα τρέχοντα αλλά και ιστορικά δεδομένα, ενσωματώνοντάς τα στη συνέχεια στην εφαρμογή FMC Arc.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία