BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Claas: Ανανέωση σε πικ απ, κινητήρα και καμπίνα για τα ενσιρωτικά Jaguar του 2023

Η σειρά ενσιρωτικών Jaguar της Claas ανανεώνεται και μεταξύ άλλων τα μοντέλα του 2023 δέχονται τεχνικές βελτιώσεις στο πικ απ τους και μια νέα οθόνη στην καμπίνα, ενώ το Jaguar 840 θα φιλοξενεί και ένα νέο κινητήρα.

447232_25

Βασίλης Σοφός

307
0

Πικ απ με αυτόματη ρύθμιση ταχύτητας, μια νέα κινητήρια μονάδα για το μοντέλο 840 αλλά και την εξελιγμένη οθόνη Cemis 1200 ετοίμασε η Claas για τα ενσιρωτικά Jaguar, τα οποία λανσάρει ως μοντέλα του 2023. Η προαιρετική έκδοση μετάδοσης κίνησης και η πρόσθετη υδραυλική μετάδοση για τα δόντια του πικ απ είναι διαθέσιμα για τις σειρές Jaguar 900 και Jagurar 900 Terra Trac από το 2021. Αυτό επιτρέπει μια μεταβλητή μετάδοση κίνησης του πικ απ, ανεξάρτητα από τον κοχλία εισαγωγής.



Η ταχύτητα του πικ απ μπορεί στη συνέχεια να ρυθμιστεί αυτόματα με την ταχύτητα οδήγησης. Με αυτήν την τεχνολογία, η Claas θέλει να επιτύχει καλή εργασία συλλογής σε όλες τις ταχύτητες οδήγησης με τις μικρότερες δυνατές απώλειες εισαγωγής και τη μικρότερη φθορά.



Από το 2023, η ταχύτητα του πικ απ, άνω των 5 χ.α.ω., μπορεί να ρυθμιστεί αυτόματα ανάλογα με τη ταχύτητα οδήγησης. Εάν αλλάξει η ταχύτητα οδήγησης ή το ρυθμισμένο μήκος κοπής, η ταχύτητα των δοντιών και του κοχλία εισαγωγής ρυθμίζονται αυτόματα.



Σύμφωνα με την Claas, αυτό εγγυάται μια ακόμα πιο ομοιόμορφη ροή καλλιέργειας με αλλαγή μεγεθών λωρίδων. Φυσικά, αυτός ο έλεγχος μπορεί να διορθωθεί χειροκίνητα από τον οδηγό.

Περισσότερη δύναμη για το Jaguar 840

Το Jaguar 840 θα εξοπλίζεται από το 2023 με τον μεγαλύτερο εξακύλινδρο κινητήρα OM 471 LA από τη Mercedes-Benz, ο οποίος χρησιμοποιείται επίσης στα Jaguar 850. Με συνολικό κυβισμό 12,8 λίτρων, το μικρότερο μοντέλο στο χαρτοφυλάκιο ενσιρωτικών της Claas αποκτά 27 ίππους περισσότερους, δηλαδή θα αγγίζει τους 435 ίππους στις 1.600 σ.α.λ.

Ταχύτερη εργασία

Η ενεργοποίηση δύο σταδίων των συστημάτων υποβοήθησης σε σχέση με το νέο τερματικό Cemis 1200 είναι νέα σε όλα τα μοντέλα Jaguar. Αυτό επιτρέπει στον οδηγό να ενεργοποιήσει το σύστημα διεύθυνσης με το πάτημα ενός κουμπιού μετά το στρίψιμο και να επιταχύνει μέχρι να επιτευχθεί η επιθυμητή ικανότητα, πριν ξεκινήσει ο αυτόματος έλεγχος της ταχύτητας οδήγησης πατώντας το κουμπί δεύτερη φορά.



Ως αποτέλεσμα, επιτυγχάνεται ταχύτερη προσαρμογή στις καθορισμένες στροφές κινητήρα και, κατ΄επέκταση, πιο κατάλληλη ταχύτητα οδήγησης με ταυτόχρονα καλύτερη ισχύ. Εάν πατηθεί λίγο περισσότερο το κουμπί, οι δύο λειτουργίες εξακολουθούν να ενεργοποιούνται ταυτόχρονα.

profi.de

  • ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
  • Claas
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία