BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Με 5 νέες εκδόσεις ο συνδυασμός Amazone Avant 02 για σπορά με ακρίβεια

Ικανές και ευέλικτες για μια σειρά εφαρμογών ακριβείας, οι νέες σπαρτικές Avant 2 συνδυάζονται με την μπροστινής τοποθέτησης δεξαμενή FTender, ενώ φέρουν και διασκοσβάρνα με διπλά μαχαίρια TwinTeC.

avant6001-2-kg6002-2-ftender1600-fendt-d0-kw-dji-0395-d1-190830-p50-data

Βασίλης Σοφός

349
0

Η Amazone διαθέτει στην αγορά πέντε εκδόσεις των συνδυασμών σπαρτικών Avant 02 με δεξαμενή FTender -τοποθετείται μπροστά-, ένα πακέτο για υψηλή απόδοση στην καλλιέργεια. Οι νέοι συνδυασμοί αποτελούνται από τη δεξαμενή FTender που τοποθετείται στο μπροστινό μέρος και τις δισκοσβάρνες τελευταίας γενιάς εξοπλισμένες με τους νέους διπλούς δίσκους TwinTeC.

Άκαμπτο και αναδιπλούμενο

Το πλάτος εργασίας της σειράς εκτείνεται από τις άκαμπτες εκδόσεις 3 και 4 μέτρων, μέχρι τα αναδιπλούμενα μοντέλα 4 μέτρων, 5 μέτρων και 6 μέτρων. Η πλάκα ισοπέδωσης βρίσκεται μεταξύ της δισκοσβάρνας και του κυλίνδρου και καθοδηγείται από τον τελευταίο, πράγμα που σημαίνει ότι τα δόντια της δεν χρειάζονται ρύθμιση, καθώς το βάθος εργασίας ποικίλλει.



Υπάρχει μια μεγάλη ποικιλία διαθέσιμων κυλίνδρων συσκευασίας, ωστόσο ο κύλινδρος δακτυλίου, λέει η Amazone, είναι ο πιο δημοφιλής κύλινδρος που ταιριάζει στις μικτές συνθήκες ορισμένων περιοχών.

Η πίεση του μαχαιριού

Το μαχαίρι TwinTeC προσφέρεται με απόσταση σειρών 15 εκ.. Τα μαχαίρια δεν χρειάζονται συντήρηση και διατρέχουν ομαλά το χώμα με πίεση μέχρι 60 κιλά ανά μαχαίρι, τοποθετώντας τους σπόρους με ακρίβεια. Το βάθος εργασίας του μαχαιριού μπορεί να ρυθμιστεί ανεξάρτητα από την πίεσή του, ενώ το βάθος τοποθέτησης καθορίζεται από τους κυλίνδρους καθοδήγησης βάθους.



Η ρύθμιση της υδραυλικής πίεσης επιτρέπει την ταχεία και άνετη αντίδραση σε διαφορετικές συνθήκες εδάφους, επιτρέπει επίσης την ανύψωση χρησιμοποιώντας τον ίδιο μηχανισμό. Η δισκοσβάρνα μπορεί επίσης να αποσυνδεθεί από τη ράγα σποράς, όταν χρειάζεται για την προετοιμασία της σποροκλίνης, αντί για τη λειτουργία με ένα πέρασμα. Η πίσω σβάρνα στο μαχαίρι μπορεί να ρυθμιστεί σε πέντε διαφορετικές θέσεις ύψους, για να εξασφαλίσει καλή κάλυψη των σπόρων ανεξάρτητα από τις συνθήκες, σημειώνει η εταιρεία.

Σύστημα μεταφοράς

Στα άκαμπτα μοντέλα Avant 3 και 4 μέτρων, ο σπόρος ταξιδεύει από τη μπροστινή δεξαμενή FTender μέσω ενός ενιαίου συστήματος μεταφοράς, ενώ στα αναδιπλούμενα μοντέλα υπάρχει σύστημα μεταφοράς διπλού σωλήνα προς την κεφαλή ή τις κεφαλές του διανομέα. Η κεφαλή διανομής είναι τοποθετημένη ακριβώς πάνω από τα μαχαίρια, με αποτέλεσμα μια σύντομη και απότομη γραμμή μεταφοράς προς τα κάτω.



Η επικοινωνία με τα εργαλεία γίνεται μέσω ISObus, με το πραγματικό λογισμικό ελέγχου να έχει αναπτύχθεί εσωτερικά από την ίδια την Amazone. Σύμφωνα με την κατασκευάστρια, τα σύμβολα και τα εικονίδια στην οθόνη είναι κατανοητά και τα προγραμματιζόμενα κουμπιά μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την προσαρμογή του τερματικού λειτουργίας στις απαιτήσεις του χρήστη. Συνολικά, ο έλεγχος του συνδυασμού μπορεί να πραγματοποιηθεί είτε από τα τερματικά ISObus AmaTron 4 ή AmaPad 2 της Amazone ή μέσω οποιασδήποτε άλλης οθόνης.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία