BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Βαγόνι για κλίσεις στα πεδία το Boss 2000 Alpin της Pöttinger

Απότομες πλαγιές, ανώμαλα εδάφη και τεράστιες υψομετρικές διαφορές είναι οι συνθήκες λειτουργίας στις οποίες η Pöttinger δοκίμασε τη σειρά Alpin, η οποία φιλοξενεί στην γκάμα της και το νέο βαγόνι Boss 2000, που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις με πικ απ πλάτους 1,80 μέτρων, το οποίο κληρονόμησαν από τον μεγάλο τους αδελφό Boss 3000.

boss_2160_alpin_einsatz_17_363__2

Βασίλης Σοφός

496
0

Τα νέα βαγόνια Boss 2000 έχουν εξοπλιστεί με νέα ηλεκτρονικά συστήματα, με την έκδοση Alpin, που παρουσιάζει τώρα η Pöttinger, να διατίθεται σε τρία μεγέθη με όγκο φόρτωσης DIN 13,50 m², 16,10 m² και 18,70 m². Τα μοντέλα έχουν κωδικές ονομασίες Boss 2140 Alpin, Boss 2160 Alpin και Boss 2190 Alpin.

Μέγιστη σταθερότητα στις πλαγιές

Τα μοντέλα αυτά είναι ειδικά κατασκευασμένα βαγόνια χαμηλού προφίλ. Με πλάτος τροχιάς 2,09 μ., τα ελαστικά είναι φαρδύτερα από το αμάξωμα για μέγιστη σταθερότητα. Εκτός από το προφίλ AS, μπορούν να τοποθετηθούν ελαστικά πλάτους έως 520 χλστ. Οι λασπωτήρες διατίθενται προαιρετικά και είναι υπό γωνία εγκατεστημένοι, ώστε να μην μπορούν να συσσωρευτούν ρύποι, ενώ, χάρη στη συγκολλημένη σχεδίαση του πλαισίου, είναι ιδιαίτερα ελαφριά.

Ευρεία συλλογή από το πικ απ

Το πικ απ έχει ωφέλιμο πλάτος 1800 χλστ (DIN) και η ελευθερία κίνησής του έχει βελτιωθεί σημαντικά. Η παρακολούθηση του εδάφους μπορεί επίσης να βελτιστοποιηθεί με το ενεργό σύστημα παράλληλης ανύψωσης AUTOTAST. Οι πέντε μεταφορείς δοντιών, οι οποίοι καθοδηγούνται από μια τροχιά με έκκεντρο, κινούνται με ιμάντα που δεν απαιτεί συντήρηση. Ένας κύλινδρος καλλιέργειας και οι εύκαμπτες πλάκες μεταφοράς είναι στάνταρντ και εξασφαλίζουν τέλεια ροή χορτονομής με κάθε τύπο καλλιέργειας.

Μονάδα φόρτωσης Supermatic

Η μέγιστη διατήρηση του υλικού με χαμηλές απαιτήσεις ισχύος είναι τα βασικά χαρακτηριστικά της μονάδας φόρτωσης με δόντια Supermatic. Στο βασικό εξοπλισμό του Boss 2000 Alpin περιλαμβάνεται σύστημα κοπής με 6 μαχαίρια. Μπορούν όμως να εγκατασταθούν έως και 16 μαχαίρια. Κάθε μαχαίρι είναι εξοπλισμένο με το δικό του ατομικό σύστημα προστασίας, Στις κεφαλές, η μονάδα φόρτωσης και το πικ απ απενεργοποιούνται αυτόματα. Αυτό σημαίνει ότι το βαγόνι μπορεί να περάσει πάνω από τη θημωνιά χωρίς να τη διαταράξει, ενώ η πλήρης ισχύς του τρακτέρ είναι διαθέσιμη για την αναστροφή.

Διαμορφωμένο ειδικά για μικρά τρακτέρ

Τα βαγόνια φορτωτών Boss ALPIN μπορούν να λειτουργήσουν με μόλις 40 ίππους και ταχύτητα PTO 540 στροφές ανά λεπτό. Μόνο ένα τηλεχειριστήριο διπλής ενέργειας και ένα τηλεχειριστήριο απλής ενέργειας με ανοιχτό κέντρο είναι όσα απαιτούνται για τη λειτουργία του βαγονιού. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί με παλαιότερα ή μικρότερα τρακτέρ.

Το σωστό τερματικό ελέγχου για κάθε χειριστή

Το τυπικό σύστημα που παρέχεται με το Boss 2000 Alpin περιλαμβάνει ένα τερματικό Basic Control. Αυτό επιτρέπει στον χειριστή να προεπιλέξει τις λειτουργίες για το πικ απ και την πίσω πόρτα, ώστε να μπορούν αυτές να εκτελούνται με τη χρήση μιας βαλβίδας στο τρακτέρ. Μια λυχνία LED υποδεικνύει εάν η πίσω πόρτα είναι ανοικτή ή κλειστή. Ο προαιρετικός υδραυλικός παράλληλος ανυψωτήρας έλξης μπορεί να λειτουργήσει χρησιμοποιώντας μια πρόσθετη βαλβίδα.



Τα τερματικά ελέγχου υψηλότερων προδιαγραφών παρέχουν τη δυνατότητα ISObus στο Boss 2000 Alpin. Οι προαιρετικές λειτουργίες, όπως η ράβδος έλξης παράλληλης ανύψωσης και η υδραυλική επέκταση ξηρής χορτονομής, ενσωματώνονται στο σύστημα ελέγχου. Με την κορυφαία έκδοση, το βαγόνι μπορεί επίσης να λειτουργήσει με τη χρήση ενός υδραυλικού κυκλώματος ισχύος ή με ανίχνευση φορτίου. Στην περίπτωση αυτή, όλες οι λειτουργίες μπορούν να εκτελούνται απευθείας από το τερματικό ελέγχου.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία