BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Το Claas Disco 9700 RC Auto Swather ο «ειδικός» για μεγάλες ποσότητες χορτονομής χωρίς μπλοκαρίσματα

Η Claas επαναπροσδιορίζει την κατηγορία χορτοκοπτών μεγάλης κλίμακας παρουσιάζοντας το Disco 9700 RC Auto Swather, με πλάτος εργασίας έως και 9,50 μ., έλεγχο πίεσης εδάφους ACTIVE FLOAT, ασταμάτητη προστασία από συγκρούσεις, βελτιωτή κυλίνδρων και ευέλικτη, υψηλής απόδοσης ομαδοποίηση θημωνιάς AUTO SWATHER με βελτιστοποιημένη ροή της καλλιέργειας.

502378_25

Βασίλης Σοφός

604
0

Για ισχυρή αλλά και ήπια συγκομιδή χορτονομής και βιομάζας η Claas εισάγει στην αγορά το Disco 9700 RC Auto Swather, ένα μηχάνημα μεγάλης κλίμακας αλλά ευέλικτο και εξοπλισμένο με πολλή τεχνολογία.

Συνδυασμός υψηλής απόδοσης και ήπιας προετοιμασίας

Ως ναυαρχίδα της νέας σειράς Disco 9700, το Disco 9700 RC Auto Swather έχει σχεδιαστεί ειδικά για τη συγκομιδή υψηλών έως πολύ υψηλών ποσοτήτων χορτονομής έως και 60 τ./εκτάριο σε συνδυασμό με ήπια επεξεργασία και ομαδοποίηση θημωνιάς.



Με άλλα λόγια, η μεγάλης κλίμακας μονάδα είναι προδιαγεγραμμένη για την ήπια συγκομιδή βιομάζας, μηδικής, χόρτου και χειμερινής χορτονομής σε περιοχές με υψηλές αποδόσεις. Η πρωτοποριακή ροή καλλιέργειας αποτελεί ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του Disco 9700 RC Auto Swther, λέει η εταιρεία.



Στο βασικό εξοπλισμό, οι βελτιωτήρες κυλίνδρων κινούνται από έναν κύλινδρο διπλής κίνησης με ένα ειδικά σχεδιασμένο κιβώτιο ταχυτήτων- για μέγιστη απόδοση και αντοχή ακόμη και υπό συνεχή βαριά χρήση. Τα συστήματα μετάδοσης και κίνησης είναι σχεδιασμένα για χρήση με τρακτέρ έως και 500 ίππων και ενσωματώνουν νέους, τριπλούς τηλεσκοπικούς άξονες μετάδοσης κίνησης P-Line που αναπτύχθηκαν από κοινού με την Walterscheid και διαθέτουν ειδικά σκληρυμένα χαλύβδινα προφίλ μεγάλης διαμέτρου και νέο συμπλέκτη τριβής K-90. Αυτός ο συνδυασμός καθιστά το Disco 9700 RC Auto Swther το πιο ισχυρό χλοοκοπτικό με ιμάντα και ξηραντικό που κυκλοφορεί σήμερα στην αγορά. Δύο αντίθετα περιστρεφόμενοι κύλινδροι συνθλίβουν τη σοδειά απαλά αλλά αποτελεσματικά χωρίς απώλειες. Ο βελτιωτής εκτείνεται σε όλο το πλάτος της κλίνης, για να διασφαλίζεται η συνεχής γραμμική ροή χωρίς μπλοκαρίσματα της χορτονομής.



Η βελτιστοποιημένη μεταφορά της σοδειάς στους εξαιρετικά ανθεκτικούς, ενισχυμένους με Kevlar εγκάρσιους ιμάντες μεταφοράς πλάτους 1100 χλστ. εξασφαλίζει ομοιόμορφη πλήρωση των μονάδων ιμάντων AUTO SWATHER. Έτσι, δημιουργείται μια ομοιόμορφη, χαλαρή και καλά διαμορφωμένη θημωνιά, την οποία η θεριζοαλωνιστική μηχανή που ακολουθεί μπορεί εύκολα να παραλάβει και να επεξεργαστεί.

Να σημειώσουμε ότι οι δύο μονάδες ιμάντα μπορούν να αναδιπλωθούν υδραυλικά για να διαμορφώσουν ένα πλάτος εργασίας 19 μ. σε 12 μ. για το επόμενο πέρασμα με έναν τυπικό σάρωθρο τεσσάρων ροτόρων πλάτους 12,7 μ.

Να πούμε, τέλος, ότι η μονάδα συνδυάζεται με το τερματικό CEMIS 1200 με GPS PILOT και με τη βοήθεια αυτών τα χωράφια μπορούν εύκολα να χωριστούν σε αγροτεμάχια.

  • ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
  • Claas
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία