BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Επτά καινοτομίες της Claas με διάκριση στα βραβεία ASABE AE50 των ΗΠΑ

Ανάμεσα στους φετινούς νικητές των βραβείων AE50 της ASABE βρέθηκε και η Claas, η οποία θα παρευρεθεί στη τελετή απονομής των βραβείων, που θα πραγματοποιηθεί τον Φεβρουάριο του 2024 στο Συνέδριο Τεχνολογίας Γεωργικού Εξοπλισμού της ASABE στο Λούισβιλ του Κεντάκι.

501441_25_2

Βασίλης Σοφός

782
0

Η αμερικανική ASABE διέκρινε με το δικό της τρόπο επτά καινοτομίες προϊόντων της Claas με το βραβείο AE50. Τα βραβεία AE50 αναγνωρίζουν κάθε χρόνο τα 50 πιο καινοτόμα νέα προϊόντα και καινοτομίες προϊόντων στη Βόρεια Αμερική που έχουν σημαντικό αντίκτυπο στα γεωργικά, διατροφικά και βιολογικά συστήματα.

Από τις πολυάριθμες υποβολές το 2023, επτά υποβολές της Claas αναγνωρίστηκαν μεταξύ των 50 κορυφαίων για την καινοτομία, τις σημαντικές τεχνικές εξελίξεις και τον αντίκτυπο στην αγορά.

Η σειρά Xerion 12

Με το Xerion, η Claas είναι εδώ και 25 χρόνια ένας από τους παγκόσμιους πρωτοπόρους στον κλάδο των μεγάλων τρακτέρ. Μετά από έξι χρόνια σχεδιασμού και ανάπτυξης, περισσότερες από 10.000 ώρες δοκιμών σε πέντε χώρες και εκατοντάδες συνεντεύξεις με πελάτες, η σειρά Xerion 12, που παρουσιάστηκε το καλοκαίρι του 2023, δημιουργεί πλέον πρωτοποριακές τάσεις, και όχι μόνο στην κατηγορία της. Με τη φιλοσοφία χαμηλών στροφών κινητήρα 2.0, τα δύο μοντέλα προσφέρουν ισχύ έως 653 ίππους με μέγιστη ροπή έως 3.100 Nm στις 1.300 στροφές ανά λεπτό.



Οι εξακύλινδροι κινητήρες 15,6 λ. της Mercedes-Benz είναι εγκεκριμένοι για λειτουργία με υδρογονωμένα φυτικά έλαια (HVO) - όλα τα νέα μηχανήματα γεμίζουν επίσης αρχικά στο εργοστάσιο με το βιώσιμο καύσιμο που παράγεται από απόβλητα και υπολείμματα υλικών.

Μοναδικά σε αυτή την κατηγορία τρακτέρ χαρακτηριστικά είναι το συνεχώς μεταβαλλόμενο κιβώτιο ταχυτήτων CMATIC με μέγιστη ταχύτητα έως 50 χλμ./ώρα (TERRA TRAC: έως 40 km/h), το υδραυλικό σύστημα εργασίας χαμηλών στροφών με παροχή έως 537 λ./λ. και οι πρόσφατα αναπτυγμένες ερπύστριες TERRA TRAC. Η ορατότητα από την καμπίνα ανάρτησης τεσσάρων σημείων είναι και η πιο ευρύχωρη στην κατηγορία των premium τρακτέρ. Ασυναγώνιστη είναι επίσης η χωρητικότητα φορτίου και η ακριβής οδήγηση χάρη στο κεντρικό πλαίσιο με τους δύο άξονες διεύθυνσης, η φιλοσοφία τετρακίνησης με ισορροπημένη κατανομή βάρους 50:50 και το σύστημα υποβοήθησης οδηγού και βελτιστοποίησης διαδικασιών CEMOS.

CEMOS για τρακτέρ

Το CEMOS είναι το πρώτο και μοναδικό στην αγορά σύστημα υποβοήθησης οδηγού και βελτιστοποίησης διεργασιών που βελτιστοποιεί τόσο το τρακτέρ όσο και τα παρελκόμενά του, αλλά και μαθαίνει μόνο του. Βοηθά τον χειριστή να βελτιστοποιήσει την κατανομή του βάρους, την πίεση των ελαστικών και τη διαχείριση του κινητήρα-κιβωτίου ταχυτήτων, βελτιώνοντας σημαντικά την παραγωγικότητα και την αποδοτικότητα σε εργασίες πεδίου, όπως η κατεργασία του εδάφους.



Επιπλέον, οι ρυθμίσεις των προσαρτημάτων μπορούν να βελτιστοποιηθούν βήμα προς βήμα και ο κίνδυνος επιζήμιας συμπίεσης στο έδαφος μπορεί να αξιολογηθεί και να απεικονιστεί χάρη στο ενσωματωμένο μοντέλο υπολογισμού Terranimo. Στην έκθεση δοκιμής DLG 7096, η απόδοση της έκτασης αυξήθηκε έως και 16,3% και η κατανάλωση καυσίμου μειώθηκε έως και 16,8%. Ιδιαίτερα οι άπειροι οδηγοί μπορούν να επιτύχουν βέλτιστη μετάδοση της ελκτικής ισχύος, αποδοτικότητα και ποιότητα εργασίας με αυτή την τεχνολογία. Ωστόσο, το CEMOS βελτιώνει αποδεδειγμένα αυτούς τους τομείς-στόχους ακόμη και για τους έμπειρους οδηγούς.

Αλωνιστική TRION 740

Το 2021 παρουσιάστηκε η σειρά TRION, η οποία μεταφέρει πολλές από τις λειτουργίες και τις παραμέτρους απόδοσης της LEXION στην κατηγορία επιδόσεων των μεσαίων θεριζοαλωνιστικών μηχανών. Το TRION 740 -διαθέσιμο όχι σε όλες τις αγορές- με το σύστημα APS HYBRID και μεγάλο ρότορα συμπληρώνει την εκτεταμένη γκάμα προϊόντων LEXION.



Όπως και η LEXION, η TRION είναι προσαρμοσμένη στις υψηλότερες επιδόσεις και σε ένα ευρύ φάσμα συνθηκών συγκομιδής και συνδυαζόμενων καλλιεργειών. Βασισμένο σε δοκιμασμένα εξαρτήματα, συνδυάζει παραγωγικότητα, αποδοτικότητα και αξιοπιστία με μέγιστη ευελιξία. Εκτός από τις εκδόσεις με πέντε και έξι στροφείς των σειρών TRION 500 και 600, διατίθενται σε πολλές αγορές τα μοντέλα TRION 700 με το σύστημα APS HYBRID και έναν ή δύο στροφείς. Οι υποψήφιοι αγοραστές μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε εκτεταμένες παραλλαγές εξοπλισμού, συμπεριλαμβανομένων των ερπυστριοφόρων μονάδων TERRA TRAC, των κοπτικών VARIO, καθώς και των CONVIO και CONVIO FLEX, των διαφόρων συλλεκτών καλαμποκιού και ηλίανθου, των συστημάτων υποβοήθησης οδηγού CEMOS και των διαφορετικών εκδόσεων του μεγέθους της δεξαμενής σιτηρών, του κοχλία εξόδου της δεξαμενής σιτηρών ή της διανομής άχυρου. Το CEMIS 1200 διατίθεται για αυτόματη οδήγηση μέσω GPS, η οποία επιτρέπει επίσης τη χαρτογράφηση της απόδοσης για τη γεωργία ακριβείας.

Σύστημα περιτύλιξης διχτυού VARIANT

Πριν από ακριβώς 40 χρόνια, η CLAAS εφηύρε την τεχνολογία περιτύλιξης με δίχτυ για χορτοδετικές. Χάρη σε αυτή την εμπειρία και την απλότητά του, το σύστημα περιτύλιξης με δίχτυ που χρησιμοποιείται στις πρέσες VARIANT είναι εξαιρετικά εξελιγμένο και αξιόπιστο. Για να αποφεύγεται η συσσώρευση ρύπων, το κάλυμμα του διχτυού είναι σε ρολό.



Το φρένο περιτύλιξης διχτυού είναι τόσο αξιόπιστο όσο και απλό και λειτουργεί ανεξάρτητα από το μέγεθος του ρολού. Οι ελαστικοί κύλινδροι κάτω από τον κύλινδρο του διχτυωτού φιλμ επιτρέπουν τη ρυθμιζόμενη προένταση από την άνεση της καμπίνας, ενώ το υψηλής ποιότητας περιτύλιγμα διχτυού της Claas εξασφαλίζει ότι τα δεμάτια παραμένουν σε τέλειο σχήμα, με ή χωρίς καλύμματα άκρων.

Πρέσες Variant 500

Οι στρογγυλές πρέσες Variant εξασφαλίζουν υψηλή πυκνότητα δεματιάσματος σε όλες τις καλλιέργειες, από το σιλό υγρής συγκομιδής έως το ξηρό άχυρο. Ταυτόχρονα, είναι σε θέση να παράγουν δεμάτια σανού με μαλακό πυρήνα για ασφαλές στέγνωμα. Το SMART DENSITY ελέγχει τους δύο βραχίονες τάνυσης ανεξάρτητα ο ένας από τον άλλο. Αυτό σημαίνει ότι η πρέσα έχει πάντα τη βέλτιστη τάση ιμάντα σε όλες τις συνθήκες και σε όλες τις ταχύτητες κίνησης.

Ενώ η ακριβής πυκνότητα καθώς και το μέγεθος της μαλακής φροντίδας μπορούν να ρυθμιστούν, το εξωτερικό κέλυφος του δεματιού είναι πάντα σταθερό και διατηρεί το σχήμα του. Αυτές οι ιδιότητες οδηγούν σε βέλτιστη διατήρηση των θρεπτικών συστατικών, λιγότερες απώλειες ζωοτροφών, μικρότερο κίνδυνο αυτανάφλεξης και καλύτερη μετατροπή της ζωοτροφής.

Διπλή κίνηση κυλίνδρων για το κοπτικό DISCO 3600 FRC

Η κίνηση διπλού κυλίνδρου του εμπρόσθιου χλοοκοπτικού Claas Disco 3600 FRC είναι μια νέα, καινοτόμος ιδέα κίνησης για τον βελτιωτικό κύλινδρο (RC), η οποία αναπτύχθηκε ειδικά για υψηλές αποδόσεις και βαριές καλλιέργειες. Το τεχνικό σημείο αναφοράς είναι το σταθερά σχεδιασμένο ψαλιδωτό γρανάζι που λειτουργεί σε λουτρό λαδιού για μέγιστη αξιοπιστία και την υψηλότερη απόδοση της καλλιέργειας.



Ο σχεδιασμός περιστροφής επιτρέπει την υψηλότερη απόδοση και βελτιστοποιεί την επεξεργασία της τροφής. Μια κλίμακα στο πλάι του χλοοκοπτικού δείχνει στον χειριστή το πραγματικό μέγεθος του διάκενου των κυλίνδρων. Η τάση του ελατηρίου των κυλίνδρων μπορεί να ρυθμιστεί ανεξάρτητα από το διάκενο των κυλίνδρων.

Το DISCO 9700 RC AUTO SWATHER

Το DISCO 9700 RC AUTO SWATHER είναι ένα από τα πιο παραγωγικά τριπλά χλοοκοπτικά μηχανήματα στον κόσμο, με ξηραντικό και μονάδες συγχώνευσης, σχεδιασμένα ειδικά για μεγάλες ποσότητες χορτονομής και βαριές καλλιέργειες.

Ειδικά χαρακτηριστικά, όπως η νέα τεχνολογία πλευρικής μετατόπισης, η καινοτόμος γραμμή κίνησης και ο έξυπνος σχεδιασμός του ιμάντα συγχώνευσης με σχεδιασμό ιμάντα συγχώνευσης πλάτους 1.100 χλστ., το καθιστούν μοναδικό στην αγορά. Το εν λόγω μηχάνημα μπορεί εύκολα να διαχειριστεί αποδόσεις έως και 60 τ./εκτάριο.

  • ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
  • Claas
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία