BACK TO
TOP
Profi

Υπάρχει το ιδανικό αλυσοπρίονο; Στο Profi η απάντηση

Μια δοκιµή που απαίτησε υψηλό βαθµό οργάνωσης και πολύ σκληρή εργασία από την ειδική οµάδα που συνέστησε το Profi, έρχεται στο τεύχος Νοεμβρίου.

Υπάρχει το ιδανικό αλυσοπρίονο; Στο Profi η απάντηση

4
0

Ο στόχος απλός: Συγκεντρώνοντας έναν σηµαντικό αριθµό από αλυσοπρίονα των Makita, Husqvarna και Stihl, πασχίσαµε να απαντήσουµε στο συχνό ερώτηµα των αναγνωστών µας: «Αν έπρεπε να αγοράσω ένα µόνο αλυσοπρίονο για το αγρόκτηµά µου, ποιο θα ήταν αυτό;»

Θέλοντας εξαρχής να ξεκαθαρίσουµε τα πράγµατα, η έννοια του ιδανικού αλυσοπρίονου δεν υπάρχει και όλα εξαρτώνται από το είδος της εργασίας που θα εκτελεστεί. Όσοι έχουν σκοπό να κόβουν συχνά πεσµένους κορµούς σε κούτσουρα ίσως να διαλέξουν διαφορετικό αλυσοπρίονο απ’ όσους θέλουν απλά να κόβουν το ξύλο σε διαχειρίσιµα κοµµάτια για χρήση. Θέλετε να κόψετε µικρά δέντρα, να κόψετε τους πασσάλους του φράχτη ή να κουρέψετε θάµνους; Κανένα αλυσοπρίονο δεν πρόκειται να ικανοποιήσει όλες αυτές τις απαιτήσεις.

Στην πραγµατικότητα τα τρία αλυσοπρίονα της δοκιµής του Profi δεν θα µπορούσαν να διαφέρουν περισσότερο.

Πώς λοιπόν καταλήξαµε στους «διαγωνιζόµενούς» µας;

 

Λάβαµε υπόψη όλες τις απόψεις της οµάδας δοκιµών και ζητήσαµε τις συµβουλές των υπευθύνων επίδειξης των εταιρειών. Οι τελευταίοι έχουν µια ευρύτερη γνώση των απαιτήσεων των τελικών χρηστών και η γνώση αυτή χρησιµοποιήθηκε για να αναχαιτίσει τον ενθουσιασµό µας για τα ακριβότερα «επαγγελµατικά» µοντέλα. Άλλωστε, τα µοντέλα αυτά θα ήταν υπερβολικά για τις περισσότερες χρήσεις στο αγρόκτηµα και σίγουρα µια δαπανηρή επένδυση.

Επίσης ένα πολύ σημαντικό θέµα είναι τα µέσα ατοµικής προστασίας. Όταν αγοράζετε ένα νέο αλυσοπρίονο, σας προτείνουµε να επενδύετε πάντα σε αυτόν τον ζωτικής σηµασίας εξοπλισµό όπως τα παντελόνια για χρήση αλυσοπρίονου τα οποία πρέπει να καλύπτουν το πρότυπο EN 381-5 αλλά και συνδυαστικά κράνη που πληρούν τα πρότυπα EN 352, EN 397 και EN 1731. Πραγµατοποιήσαµε µάλιστα ένα πολύ ενδιαφέρον πείραµα µε ένα παντελόνι που καλύπτει το πρότυπο EN 381-5...

Περισσότερες λεπτομέρειες αλλά ένα αναλυτικό άρθρο για τον ρόλο των καυσίµων και των λιπαντικών στη λειτουργία των αλυσοπρίονων στο Profi Νοεμβρίου που έρχεται με την Agrenda.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία