BACK TO
TOP
Profi

Τα πρώτα εξαρτήματα με 3D Printing από τον CNH

Άμεση και γρήγορη διαθεσιμότητα καθώς και λιγότερα απόβλητα είναι μερικά από τα σημαντικά οφέλη που φέρνει η τεχνολογία 3D εκτύπωσης ορισμένων από τα εξαρτήματα ανταλλακτικά των τρακτέρ που ανήκουν στον όμιλο.

cnh_3d_

Βασίλης Σοφός

6
0

Την κατασκευή μηχανικών μερών με τη βοήθεια της υπερσύγχρονης τεχνολογίας 3D εκτύπωσης ( 3D Printing) θέτει σε εφαρμογή ο όμιλος CNH ( Case, New Holland, Steyr) με στόχο να μειώσει τον χρόνο παραγωγής αλλά και τα απόβλητα από την κανονική διαδικασία παραγωγής.

Για τη διαδικασία του 3D Printing χρησιμοποιείται ένα λογισμικό σχεδιασμού Computer-Aided-Design (CAD) και με τη βοήθεια του σαρωτή επιτυγχάνεται η εκτύπωση των εξαρτημάτων μέσω του ήδη σχεδιασμένου ψηφιακά αντικειμένου.

Αναλυτικότερα, η κεφαλή εκτύπωσης κινείται μπροστά και πίσω και σε έναν συμβατικό εκτυπωτή αλλά για τη τρισδιάστατη εκτύπωση η κεφαλή συνήθως κινείται και στους άξονες x, y και z.

Από τη στιγμή που θα σχεδιαστεί ένα προϊόν, χρειάζονται 24 με 36 ώρες για να εκτυπωθεί ένα εξάρτημα, το οποίο όταν εξάγεται από τον εκτυπωτή έχει πολύ υψηλή θερμοκρασία. Για τον λόγο αυτό, και για να μπορέσει να τοποθετηθεί όσο το δυνατόν συντομότερα στο τρακτέρ, ψύχεται γρηγορότερα από σύστημα υπεριώδους ακτινοβολίας.

Σύμφωνα με τον όμιλο, η διαδικασία της τρισδιάστατης εκτύπωσης προσφέρει μεγαλύτερη ακρίβεια κατά την κατασκευή των εξαρτημάτων. Αξιοσημείωτο όμως είναι ότι η χρήση αυτής της τεχνολογίας ανοίγει τον δρόμο για την αμεσότερη διαθεσιμότητα ανταλλακτικών σε τοπικό και σε παγκόσμιο επίπεδο.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία