BACK TO
TOP
Profi

Στα αλώνια της Λάρισας μαζί με την Claas Lexion 6800 που έβγαλε αποδόσεις άνω του ενός τόνου

Tα αλώνια είναι ό,τι πιο όµορφο υπάρχει σήµερα στον αγροτικό κόσµο, είναι γιορτή, αυτά τα µηχανήµατα είναι η επανάσταση που χρειαζόµαστε. Μία τέτοια γιορτή όπως µας την περιέγραψε µε τα παραπάνω λόγια ο έµπειρος κοµπινιέρης και περήφανος ιδιοκτήτης της Claas Lexion 6800 Γιάννης Μπακαλόπουλος, έστησε η Γ. Χίγκας ΑΒΕΕ στο Αχίλλειο της Λάρισας.

photo1a

413
0

Μία γιορτή που καλεσµένους είχε διαλεχτούς παραγωγούς της περιοχής οι οποίοι αψήφησαν τα «40αρια» του θερµόµετρου ώστε να δουν ιδίοις όµµασι τον αλωνισµό των 40 στρεµµάτων πειραµατικού αγρού σκληρού σίτου της. Το profi βρέθηκε εκεί, κάτω από τον καυτό ήλιο του Ιουνίου όπου τα στελέχη της Γ. Χίγκας ΑΒΕΕ µαζί µε την Κ&Ν Ευθυµιάδης είχαν φροντίσει για µία εντυπωσιακή πιλοτική δοκιµή τηλεµατικής εφαρµογής συγκοµιδής και ανάλυσης παραγωγής σταριού, σε πειραµατικά αγροτεµάχια. Η επίδειξη που διήρκησε περί τις 2 ώρες έδωσε αφορµή για γόνιµη συζήτηση µεταξύ παραγωγών, γεωπόνων και τεχνικών που βρέθηκαν στο Αχίλλειο, µε όλους πάντως να συµφωνούν σε ένα: «Φοβερό εργαλείο.».


H οµάδα της Γ. Χίγκας ΑΒΕΕ είχε την ευθύνη του συντονισµού της διοργάνωσης που διεξήχθει στη Λάρισα.

Ανά τετραγωνικό µέτρο

Η αυλαία λοιπόν της επίδειξης άνοιξε µε τον έµπειρο αλωνιστή Γιάννη Μπακαλόπουλο να «σελώνει» τα έξι άλογα της Class Lexion 6800 και να ξεκινά τον αλωνισµό των σαράντα στρεµµάτων πειραµατικού αγρού µε τρεις νέες ποικιλίες σκληρού σιταριού της Κ&Ν Ευθυµιάδης. Από τα πρώτα κιόλας µέτρα και µε επιφωνήµατα έκπληξης εµφανίστηκαν στην οθόνη του υπολογιστή µέσω του συστήµατος της τηλεµατικής τα πρώτα δεδοµένα για την ανά τετραγωνικό µέτρο κατανάλωση πετρελαίου, την απόδοση σε σπόρο, την περιεκτικότητα πρωτεΐνης και υγρασίας, µεταξύ άλλων.

Φωτογραφίες: Γεωργία Καραμαλή

Διαβάστε περισσότερα για την επίδειξη της Claas Lexion 6800 στο profi που κυκλοφορεί στις 3 Ιουλίου
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία