BACK TO
TOP
Βιοκαύσιμα

Τέρμα στις αυθαιρεσίες θέτουν οι δασικοί χάρτες λένε οι Οικολόγοι Πράσινοι

Το μέσο για να τερματιστούν οι παθογένειες του παρελθόντος βλέπουν στους δασικούς χάρτες οι Οικολόγοι Πράσινοι, σύμφωνα με ανακοίνωση που κοινοποίησε το τμήμα τους στη Λάρισα. Όπως σημειώνουν το κενό αυτό στο θεσμικό πλαίσιο οδήγησε σε πληθώρα αυθαιρεσιών και παρανομιών, βλάπτοντας κατάφωρα το κοινωνικό σύνολο και το δημόσιο συμφέρον.

Τέρμα στις αυθαιρεσίες θέτουν οι δασικοί χάρτες λένε οι Οικολόγοι Πράσινοι

1
0
Αναλυτικά το Δελτίο Τύπου του τμήματος των Οικολόγων Πράσινων στη Λάρισα

«Πριν από λίγες εβδομάδες ξεκίνησε η ανάρτηση των δασικών χαρτών για διάφορες περιοχές της Χώρας μας και τις προηγούμενες ημέρες αναρτήθηκαν και για την Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας, με εξαίρεση κάποιες δημοτικές και τοπικές Κοινότητες  (αν και κανονικά θεωρούμε, ότι θα έπρεπε να συμπεριληφθούν και αυτές, καθόσον είχε προηγηθεί η καταγραφή τους, η οποία για λόγους ήσσονος σημασίας δεν περαιώθηκε και θεωρούμε ότι πρέπει αυτό να πραγματοποιηθεί τάχιστα).

Η ανάρτηση των δασικών χαρτών αποτελεί ένα σημαντικότατο βήμα, την ικανή και πάντως την αναγκαία συνθήκη, ώστε να τερματισθούν παθογένειες δεκαετιών, που ταλάνισαν τη χώρα μας και οδήγησαν σε πληθώρα αυθαιρεσιών και παρανομιών, βλάπτοντας κατάφωρα το κοινωνικό σύνολο και το δημόσιο συμφέρον.

Η ανάρτηση των χαρτών είναι αποτέλεσμα της βούλησης της παρούσας κυβέρνησης  και ειδικότερα του προηγούμενου Αν. Υπουργού Γιάννη Τσιρώνη, ως και απόρροια των αρχών της Πολιτικής Οικολογίας, και θεωρήθηκαν και αναρτήθηκαν σε ελάχιστο χρόνο, αφού, ό,τι δεν έγινε επί σειρά δεκαετιών, πραγματοποιήθηκε, μέσα σε, μόλις, λίγους μήνες και μάλιστα στο κύριο μέρος τους από τις δημόσιες υπηρεσίες των Δασαρχείων, με τουλάχιστον δέκα φορές λιγότερο κόστος, και όχι από ιδιωτικές εταιρείες, οι οποίες στο παρελθόν επωφελήθηκαν δυσανάλογα χωρίς ιδιαίτερα αποτελέσματα.  

Από τη στιγμή που αναρτήθηκαν οι δασικοί χάρτες, ξεκίνησε μια σφοδρότατη επίθεση εκ μέρους κομμάτων της αντιπολίτευσης, κυρίως της μείζονος, ζητώντας την απόσυρση τους.

Η στάση αυτή είναι πραγματικά ακατανόητη και εάν δεν πρόκειται για την συνήθη πρακτική: αντιπολίτευση για την αντιπολίτευση, εγείρει, όντως, πολλά ερωτηματικά ως προς την σκοπιμότητά της.

Θέλουν, όντως, άραγε, κάποιοι να συνεχιστεί το καθεστώς ασυδοσίας (μπάστε σκύλοι αλέστε) και του χαϊδέματος αυτιών; ποθούν διακαώς τη συνέχιση του πελατειακού συστήματος και των αθέμιτων συναλλαγών; …

Οι δασικοί χάρτες, σίγουρα, περιέχουν, αναπόφευκτα λάθη και παραλήψεις, αλλά τίποτα δεν μας εμποδίζει να προβούμε στις απαραίτητες διορθώσεις ώστε να καταστούν απολύτως ορθοί και δίκαιοι και κάτι τέτοιο έχει, ήδη, προβλεφτεί. Ζητήματα, όπως η πρόβλεψη εξορθολογισμού των τελών επανεξέτασης, η πλήρης απαλλαγή αυτών για τους νομίμους κατόχους και η ισότιμη αντιμετώπιση των οικιστικών πυκνώσεων πρέπει να διευθετηθούν κατά προτεραιότητα.

Αυτό όμως, για το οποίο είμαστε απολύτως σίγουροι, είναι, ότι μετά την ανάρτησή τους, δεν υπάρχει, πλέον, καμία περίπτωση να χαθεί ούτε σπιθαμή δημόσιου εδάφους και ο ορθός χωροταξικός σχεδιασμός θα είναι εφεξής εφικτός και χωρίς καθυστερήσεις και ταλαιπωρίες για πολίτες, εκμεταλλεύσεις και επιχειρήσεις.

Φαίνεται ότι κάποιοι δεν έχουν συνειδητοποιήσει, ακόμη, την αναγκαιότητα να κοπεί ο ομφάλιος λώρος του νοσηρού συστήματος, της πελατειακής σχέσης, της ευνοιοκρατίας, του νεποτισμού, των αθέμιτων συναλλαγών, που τόσο βασάνισαν και συνεχίζουν να βασανίζουν τη χώρα, και μας έφεραν ως εδώ. Προφανώς διότι έχουν λόγους να υπακούουν σε ατομικά, συντεχνιακά ή άλλα συμφέροντα.

Η ανάρτηση των δασικών χαρτών προσφέρει μια εξαιρετική ευκαιρία κάθαρσης αφού θα πρέπει όλοι όσοι συμμετείχαν σε αυθαίρετες νομιμοποιήσεις, υπηρεσιακοί, αιρετοί κ.α. να λογοδοτήσουν και να αποδώσουν ό,τι νομίμως προκύψει.

Μετά από αυτό το θετικό βήμα, της ανάρτησης των δασικών χαρτών, αναμένουμε το επόμενο βήμα δηλ. την αποκατάσταση των βλαβών από αυτούς που τις προκάλεσαν και τη διεύρυνση αυτής της αντίληψης, με την ανάληψη αντίστοιχων πρωτοβουλιών και σε άλλους τομείς.

Σε τέτοιες προσπάθειες θα είμαστε σύμμαχοι και αρωγοί, διότι συμβάλλουν καθοριστικά στην επιδίωξη μιας βιώσιμης ευημερίας για την κοινωνία μας».

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία