BACK TO
TOP
Φορολογικά

Με φορολογικό συντελεστή στο μισό οι οργανωμένοι σε Ομάδες παραγωγοί

Ένα νέο σενάριο µείωσης φορολογικών συντελεστών κατά 50% από τους εκάστοτε ισχύοντες, για όσους αγρότες είναι µέλη και συµµετέχουν ενεργά σε αγροτικές συνεταιριστικές οργανώσεις προωθεί το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, στο πλαίσιο της γενικότερης ζύµωσης µε τα συναρµόδια υπουργεία για τη διαµόρφωση του τελικού κειµένου µε τα αντίµετρα, αλλά και προς τόνωση του συνεταιρίζεσθαι.

Με φορολογικό συντελεστή στο μισό οι οργανωμένοι σε Ομάδες παραγωγοί

5
2

Οι πληροφορίες λένε ότι καθαρογράφεται σχετική διάταξη για να σταλεί στο υπουργείο Οικονοµικών και εξαρτάται σε µεγάλο βαθµό από τις τεχνικές λεπτοµέρειες υλοποίησης της συµφωνίας µε τους θεσµούς, που ήδη ανακοινώθηκε.

Μεταξύ άλλων, η ευνοϊκή διάταξη θα αφορά όσους παραγωγούς, αποδεδειγµένα είναι µέλη και παραδίδουν τη σοδειά τους στις οργανώσεις, θα «πιάνει» δε, µόνο το ποσοστό της παραγωγής, που παραδίδεται στον συνεταιρισµό.

∆ηλαδή, αν κάποιος παραγωγός διοχετεύσει στο συνεταιρισµό του το 80% της σοδειάς του, θα φορολογηθεί µε συντελεστές κατά 50% µειωµένους, από τους εκάστοτε ισχύοντες (σήµερα 22%-45% ανάλογα µε το κλιµάκιο), για το εισόδηµα που θα προκύψει από την πώληση της παραγωγής του στον Αγροτικό Συνεταιρισµό.

Αναλυτικό ρεπορτάζ στην Agrenda που κυκλοφορεί εκτάκτως τη Μεγάλη Πέμπτη στα περίπτερα όλης της χώρας

Σχόλια (2)
Προσθήκη σχολίου

17-04-2017 20:43ΧΟΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

ΑΝ ΤΟ ΠΕΡΑΣΟΥΝ, ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΚΙΝΗΤΡΟ. ΑΛΛΙΩΣ ΟΙ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΙ ΘΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΣΕ 1-2 ΧΡΟΝΙΑ. ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΚΙ ΑΥΤΟ ΜΟΝΑΧΑ, ΩΣ Η ΕΛΑΧΙΣΤΗ ΛΥΣΗ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΤΟΥ ΖΗΤΗΣΑΜΕ.

Απάντηση

15-04-2017 16:16γιαννης

αγροτες δεν θα υπαρχουν αφου τους εχετε τελειωσει λαμογια τα παρατανε ολοι δεν συμφερει πλεον κανουμε τα χαρτια για το επιδομα αλλυλεγκυης ετσι μας καταντησατε ντροπη σας ....

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία