BACK TO
TOP
Οργανωτικά

Τιμή αναδρομικά σε γάλα, σιτάρι και μέρισμα από την ΕΒΟΛ

Δύο λεπτά πρόσθετη τιμή και μάλιστα αναδρομικά, για το αιγοπρόβειο γάλα και το σκληρό σιτάρι που παραδόθηκε στο συνεταιρισμό και ένα λεπτό για το αγελαδινό, ανακοίνωσε ο πρόεδρος της ΕΑΣ Βόλου και της γαλακτοβιομηχανίας ΕΒΟΛ Νικήτας Πρίντζος.

Τιμή αναδρομικά σε γάλα, σιτάρι και μέρισμα από την ΕΒΟΛ

2
2

Η απόφαση, ταυτόχρονα με το κοινωνικό μέρισμα που καταβάλει στους συνεταιρισμένους αγρότες και μάλιστα τη στιγμή ακριβώς που το έχουν ανάγκη, δίνει τον δικό της τόνο στην αγορά γάλακτος. Σημειωτέον ότι οι ανακοινώσεις είναι συνέχεια μιας σειράς αποφάσεων που επιβεβαιώνουν την ορθή οικονομική λειτουργία αλλά και την τεράστια κοινωνική προσφορά της οργάνωσης.   

Ειδικότερα, με δηλώσεις του στον τοπικό τύπο, ο κ. Πρίντζος έκανε γνωστές τις αποφάσεις του Δ.Σ. του συνεταιρισμού και της ΕΒΟΛ, οι οποίες αξιολογώντας τη θετική πορεία της οργάνωσης, εκφράζουν τη βούληση της διοίκησης για στήριξη των κτηνοτρόφων, των γεωργών και του καταναλωτικού κοινού της πόλης ως εξής:

α) χορηγεί στους κτηνοτρόφους που παρέδωσαν αγελαδινό γάλα συμπληρωματική τιμή για την συνολική τους ποσότητα  που παρέδωσαν την περίοδο από 1η Ιουλίου 2016 έως 30 Νοεμβρίου 2016  0,01 ευρώ ανά κιλό. Για τους κτηνοτρόφους αιγοπρόβειου γάλακτος χορηγεί συμπληρωματική αξία 0,02 ευρώ ανά κιλό  για την συνολική ποσότητα που παρέδωσαν στη γαλακτοβιομηχανία από 1η Φεβρουαρίου 2016 έως 31 Ιουλίου 2016 (συνολικό ύψος δαπάνης 120.000 ευρώ).

β) χορηγεί στους καλλιεργητές που παρέδωσαν το σιτάρι τους στην οργάνωση κατά τη φετινή χρονιά  0,02 ευρώ ανά κιλό (συνολικό ύψος δαπάνης 90.000 ευρώ).

γ) χορηγεί για τις ανάγκες των κατοίκων του Ν. Μαγνησίας δύο ασθενοφόρα οχήματα πλήρως εξοπλισμένα αξίας 60.000 ευρώ έκαστο, ήτοι συνολικού κόστους 120.000 ευρώ.

Όπως ανακοίνωσε ο κ. Πρίντζος «τα ασθενοφόρα αυτά είναι δωρεά από την  ΕΒΟΛ,  το ένα στο Κέντρο Υγείας Βελεστίνου και το άλλο στο Αχιλλοπούλειο Νοσοκομείο Βόλου, με την ελπίδα ότι κατ’ αυτόν τον τρόπο, η οργάνωση εξαντλεί δυνατότητές της να συμπαρασταθεί στο κοινωνικό σύνολο τις δύσκολες αυτές ημέρες που διανύει η χώρα».

Υπενθυμίζεται ότι έχουν προηγηθεί ανάλογες αποφάσεις της ΕΑΣ Βόλου με βάση τις οποίες:

α) χορηγούνται ιπποτροφίες σε 15 σπουδαστές – παιδιά μελών του συνεταιρισμού, β) διανέμονται ημερησίως 500 φιάλες γάλα  σε  Δήμους, Ιδρύματα  και  φορείς του Νομού Μαγνησίας, γ) παρέχονται 1.500 διατακτικές των 50 ευρώ έκαστη σε αναξιοπαθούντες συμπολίτες του νομού Βόλου.

Αναφερόμενος στις οικονομικές προβλέψεις του ΕΒΟΛ για το 2017 ο κ. Πρίντζος εκτίμησε ότι θα οικονομικά αποτελέσματα θα είναι καλύτερα από το 2016. Έχουν επιλυθεί όλες οι οικονομικές εκκρεμότητες με τις αλυσίδες των μεγάλων σούπερ μάρκετ και το ΕΒΟΛ επεκτείνει το δίκτυο διανομής του σε όλες τις αλυσίδες της Νοτίου Ελλάδας, στην Κρήτη και τα νησιά του Αιγαίου. Το μοναδικό κομμάτι που δεν είναι πλήρως καλυμμένο είναι αυτό της ανατολικής Μακεδονίας όπου λειτουργεί η πλειονότητα των γαλακτοβιομηχανιών. «Ο ανταγωνισμός είναι σκληρός και επικρατεί το τοπικιστικό στοιχείο. Όμως εκεί πετύχαμε να μπούμε στην αγορά με τα βιολογικά μας προϊόντα», ανέφερε ο ίδιος.

Δείτε εδώ το σχετικό βίντεο

Σχόλια (2)
Προσθήκη σχολίου

03-12-2016 16:41ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΙΔΗΣ

ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΝ ΠΕΟΕΔΡΟ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ Ε.Α.Σ ΒΟΛΟΥ.ΕΥΧΟΜΑΙ ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

Απάντηση

02-12-2016 16:19ΠΟΙΜΕΝΙΔΗΣ

μπράβο πρόεδρε από την μακρινή Δράμα. Δώσε τις ιδέες σου και στον κ. Νεογάλ που μία συνεταιριστική γαλακτοβιομηχανία την έκανε ιδιωτική. Και όχι μόνο αυτό αλλά και χορεύει στο ταψί τους κτηνοτρόφους που δεν έχουν να ταίσουν τα ζώα τους.

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία