BACK TO
TOP
Αγροτουρισμός

Αναδυόμενοι ταξιδιωτικοί προορισμοί του 2019

Τους κορυφαίους αναδυόμενους ταξιδιωτικούς προορισμούς για το 2019 αποκάλυψε η δημοφιλής ιστοσελίδα διαδικτυακών κρατήσεων «Booking.com». Από την έρημο της Ουάντι Ραμ στην Ιορδανίακαι τις κάσμπες στην Ουαρζαζάτ του Μαρόκου, μέχρι τη λίμνη στο Μπακαλάρ του Μεξικούκαι το εξωτικό νησάκι Νούσα Πενίντα στην Ινδονησία, οι χρήστες εμφανίζονται να επιλέγουν πιο «τολμηρούς» προορισμούς σε σχέση με το 2018.

proorismos

101
0

Σύμφωνα, μάλιστα, με τα αποτελέσματα της online έρευνας σχεδόν οι μισοί ταξιδιώτες παγκοσμίως δηλώνουν έτοιμοι να πραγματοποιήσουν ένα ταξίδι «στην άλλη άκρη της γης» με το ποσοστό εκείνων που ετοιμάζουν βαλίτσες για έναν εξωτικό προορισμό το 2019 να αγγίζει το 45%!

Τα στοιχεία φανερώνουν, επίσης, ότι το 60% των «τολμηρών» εκδρομέων είναι διατεθειμένο να ξοδέψει ακόμα περισσότερες ημέρες από την ετήσια άδειά του αυτήν τη χρονιά, προκειμένου να περιπλανηθεί σε έναν από μακρινό ταξιδιωτικό προορισμό.

Ουάντι Ραμ, Ιορδανία
Το «αρειανό» τοπίο της περιοχής Ουάντι Ραμ στην Ιορδανία είναι περισσότερο γνωστό μέσα από τις περιγραφές του Τόμας Έντουαρντ Λώρενς στο βιβλίο του «Οι επτά πύλες της σοφίας» ως ένα μέρος από άμμο και πέτρα, διάστικτο από ψηλούς κόκκινους βράχους. Με εφαλτήριο τους καταυλισμούς των Βεδουίνων, οι ταξιδιώτες ξεκινούν για να διανυκτερεύσουν κάτω από τα αστέρια στην σουρεαλιστική ερημική κοιλάδα του Ουάντι Ραμ, που ήταν ένας από τους κυριότερους δρόμους καραβανιών την εποχή των Ναβαταίων. Στους βράχους υπάρχουν ακόμη οι εικόνες που χαράχτηκαν πριν από 2.500 χρόνια και οι «οδικές σημάνσεις» για τα καραβάνια. Το Ουάντι Ραμ, μάλιστα, αποτέλεσε και το κινηματογραφικό σκηνικό για επιτυχημένες κινηματογραφικές ταινίες, μεταξύ των οποίων και οι «Η Διάσωση» (The Martian) και «Προμηθέας» (Prometheus).


Σαμαρκάνδη, Ουζμπεκιστάν
Η Σαμαρκάνδη είναι μία από τις αρχαιότερες πόλεις στον κόσμο, που βρίσκεται στα νοτιοανατολικά του Ουζμπεκιστάν. Γνωστή για την ιστορική και πολιτιστική σημασία της, λόγω της κεντρικής θέσης της πάνω στο «Δρόμο του Μεταξιού» ανάμεσα στην Κίνα και τη Δύση, η Σαμαρκάνδη φιλοξενεί ένα από τα εντυπωσιακότερα αρχιτεκτονικά συμπλέγματα της Κεντρικής Ασίας, το Ρετζιστάν. Πρόκειται για το κέντρο της μεσαιωνικής πόλης, που αποτελείται από τρία τεράστια ιεροσπουδαστήρια, γνωστά ως οι μαντράσες του Ούλουγκ Μπεγκ, του Σερντάρ και του Τίλλα-Κάρι. Μεταξύ των υπόλοιπων αξιοθέατων της Σαμαρκάνδης, είναι το τζαμί Μπίμπι-Χανίμ, ο «Τάφος του Ζώντος Βασιλέως» Σαχ-ι-Ζίντα, το Μαυσωλείο Γκούρ-έ-Αμίρ, τα ερείπια του Αφρασιάμπ, αλλά και η κεντρική αγορά και το αστεροσκοπείο του 15ου αιώνα!


Μπακάλαρ, Μεξικό
Τα γαλαζοπράσινα νερά της λίμνης Μπακάλαρ στο Μεξικό ανταγωνίζονται -αν όχι υπερτερούν σε ομορφιά- λόγω της ιδιαιτερότητάς τους εκείνα που περιβάλλουν τη νοτιοανατολική Ασία, την ανατολική Καραϊβική, αλλά και την Ελλάδα! Αν και η χώρα φημίζεται για τις λιμνοθάλασσές της, η Μπακάλαρ δεν είναι μία από τις δημοφιλέστερες. Γνωστή και ως η «Λίμνη των Επτά Χρωμάτων» στη χερσόνησο Γιουκατάν, τα νερά της δημιουργούν μια πανδαισία διαφορετικών αποχρώσεων του μπλε, εξαιτίας των υψηλών ποσοτήτων ασβεστόλιθου που υπάρχουν στον πυθμένα της.


Ουαρζαζάτ, Μαρόκο
Η Ουαρζαζάτ στο Μαρόκο, γνωστή και ως η «πύλη της ερήμου», διαθέτει δύο από τα ομορφότερα ισλαμικά φρούρια - κάσμπα: το Ταουρίρτ, πρώην τόπος κατοικίας του Πασά Γκλάουι και το Άϊτ Μπενχάντου. Η Ουαρζαζάτ, που εκτείνεται στο κέντρο ενός ερημικού οροπεδίου, έχει χαρακτηριστεί από την UNESCO ως Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς, αλλά λόγω της θέσης της και της γραφικότητάς της έχει χρησιμοποιηθεί και ως σκηνικό κινηματογραφικών γυρισμάτων.


Μέστια, Γεωργία
Η Μέστια είναι μια μικρή ορεινή πόλη στη βορειοδυτική Γεωργία, 456 χιλιόμετρα μακριά από την πρωτεύουσα της χώρας Τιφλίδα, σε υψόμετρο 1.500 μέτρων στα Βουνά του Καυκάσου. Χαρακτηρίζεται ως η ιδανική τοποθεσία για να εξερευνήσει κάποιος τους σταλακτίτες πάγου στους πρόποδες του βουνού Ούσμπα ή για να κάνει ιππασία στα αλπικά λιβάδια της περιοχής. Τα χιονοδρομικά κέντρα σε Χατσβάλι και Τετνούλντι, αποτελούν πόλο έλξης για τους λάτρεις των χειμερινών σπορ, ενώ οι τουρίστες που αναζητούν αξιοθέατα θρησκευτικού ενδιαφέροντος έχουν την δυνατότητα να απολαύσουν αγιογραφίες που χρονολογούνται από την εποχή του Μεσαίωνα στους ναούς γύρω από τη Μεστία. Η εκκλησία του Αγίου Γεωργίου έχει ορισμένους καλά διατηρημένους σταυρούς, αλλά και εικόνες από τον 12ο αιώνα, όπως και η εκκλησία Πούσντι, η οποία φιλοξενεί τοιχογραφίες του 13ου αιώνα.


Παλομίνο, Κολομβία
To Παλομίνο είναι ένα τροπικό χωριό στο βόρειο τμήμα της Κολομβιανής ακτογραμμής. Πρόκειται για έναν εξωτικό προορισμό, που «λούζεται» από τα νερά της Καραϊβικής Θάλασσας και είναι γεμάτος με μικρά, παραλιακά, ξύλινα σπιτάκια από μπαμπού. Οι αμμουδιές του Παλομίνο είναι χαρακτηριστικές για τους κοκοφοίνικες, αλλά και για τις τεράστιες εκτάσεις των ακτών από ηφαιστειογενή άμμο. Αν και η Κολομβία δεν φημίζεται για τις ακρογιαλιές της, το Παλομίνο αποδεικνύει το ακριβώς αντίθετο, καθώς αποτελεί ιδανικό προορισμό για ηλιοθεραπεία και σέρφινγκ.


Κιγκάλι, Ρουάντα
Ίσως ένας από τους πιο αναδυόμενους εναλλακτικούς ταξιδιωτικούς προορισμούς για το 2019 να είναι η πρωτεύουσα της Ρουάντα, το Κιγκάλι. Πρόκειται για μία από τις πιο καθαρές πόλεις της κεντρικής και νότιας Αφρικής, αφού η χρήση πλαστικού έχει απαγορευθεί, καθώς και μία από τις πιο καλά οργανωμένες και πολεοδομικά ανεπτυγμένες περιοχές της χώρας. Μεταξύ των αξιοθέατων που προσελκύουν τους τουρίστες είναι το μνημείο της γενοκτονίας, η υπαίθρια αγορά Κιμιρόνκο, το Προεδρικό Μέγαρο στο κέντρο της πόλης, αλλά οι γύρω περιοχές με τα καφεόδεντρα και το Πάρκο Ηφαιστείων που φιλοξενεί και τον υπό εξαφάνιση ορεινό γορίλα.


Λέουβαρντεν, Ολλανδία
Έγινε ιδιαίτερα γνωστή πέρυσι, όταν και επιλέχθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση να είναι μία από τις πολιτιστικές πρωτεύουσες της Ευρώπης για το 2018. Η πόλη Λέουβαρντεν, είναι η πρωτεύουσα της ολλανδικής επαρχίας Φρίσλαντ, μιας καθαρά αγροτικής περιοχής, η οποία φαίνεται ότι άρπαξε την ευκαιρία που της δόθηκε και κατάφερε να αναδείξει την πολιτιστική της κληρονομιά. Η ύπαρξή της χρονολογείται από το 2ο αιώνα μ.Χ. και παρά το μικρό μέγεθός της «κρύβει» αρκετά σημεία τουριστικού ενδιαφέροντος. Τα πιο γνωστά κτίρια στο κέντρο της πόλης είναι η πρώην καγκελαρία Κανσελαρέι, το Σταντχουντερλέικ Χοφ, που ήταν μία από τις κατοικίες της ολλανδικής βασιλικής οικογένειας μέχρι το 1971, το παλιό εμπορικό κέντρο της πόλης «Βάαγκ», η εκκλησία του Αγίου Βονιφάτιου, ο κεκλιμένος πύργος Ολντεχόφε και το μουσείο Φρις. Επιπλέον, η αγροτική πόλη του Λέουβαρντεν είναι και το σημείο αφετηρίας και τερματισμού του παραδοσιακού αγώνα πατινάζ Έλφστεντεντοχτ, γνωστός και ως ο «Γύρος των Επτά Πόλεων», ο οποίος ακολουθεί τα παγωμένα κανάλια της πόλης, συνολικού μήκους 200 χιλιομέτρων!


Εξαμίλι, Αλβανία
Το Εξαμίλι ή Εξαμίλια είναι χωριό της νότιας Αλβανίας που βρίσκεται πολύ κοντά στα σύνορα με την Ελλάδα. Ανήκει στην επαρχία Αγίων Σαράντα στο Νομό Αυλώνα και είναι χτισμένο, όπως περιγράφουν οι ταξιδιωτικοί οδηγοί, σε μία στενή λωρίδα γης της Αλβανικής Ριβιέρα. Το Εξαμίλι ανοικοδομήθηκε κυρίως μετά το 1991 και την πτώση του κομμουνιστικού καθεστώτος της Αλβανίας, καθώς παλαιότερα στη θέση του υπήρχαν μερικές πολυκατοικίες για φυλακισμένους στρατιώτες και η θερινή κατοικία του ηγέτη της χώρας Εμβέρ Χότζα. Τα τελευταία χρόνια το Εξαμίλι γνωρίζει μεγάλη τουριστική ανάπτυξη, εκμεταλλευόμενο τόσο τις γαλαζοπράσινες παραλίες του και την πλούσια βλάστηση της περιοχής, όσο και τον πολύ σημαντικό αρχαιολογικό χώρο του Βουθρωτού, σε απόσταση περίπου 20 λεπτών, ο οποίος έχει χαρακτηριστεί από την UNESCO ως μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς.


Νούσα Πενίντα, Ινδονησία
Ο απόλυτος καταδυτικός προορισμός και ένα από τα πιο όμορφα νησιά της Ινδονησίας. Το Νούσα Πενίντα, το μεγαλύτερο από τα τρία νησιά του συμπλέγματος Νούσα, ανατολικά του Μπαλί, είναι ένας επίγειος παράδεισος. Μαζί με τα Νούσα Λέμπογκαν και Κένινγκαν, το νησιωτικό αυτό «τρίγωνο των θεών» αποτελεί τον πιο εξωτικό αναδυόμενο ταξιδιωτικό προορισμό στη λίστα της Booking.com, αφού ξεχωρίζει για τις ονειρικές παραλίες και τα κρυστάλλινα νερά, την πλούσια φύση και φυσικά τον εντυπωσιακό βυθό του με τους σπάνιους κοραλλιογενείς υφάλους. Δεν είναι τυχαία η φήμη που θέλει τη νησιωτική αυτή περιοχή να είναι το πιο όμορφο τουριστικό μέρος της Ασίας, το οποίο προσελκύει περισσότερους από 1.000.000 επισκέπτες τον χρόνο απ΄ όλο τον κόσμο.





Πηγή:cnn.gr

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία