BACK TO
TOP
Τοπικές Ειδήσεις

Έργο InnoDairyEdu για διασύνδεση επιστήμης-βιομηχανίας γάλακτος

Στις εγκαταστάσεις του ΤΕΙ Θεσσαλίας, στις 4 και 5 Δεκεμβρίου 2018 πραγματοποιήθηκε η εναρκτήρια συνάντηση του ευρωπαϊκού έργου InnoDairyEdu που αφορά την ανάπτυξη καινοτόμου, ψηφιακού εκπαιδευτικού υλικού που απευθύνεται τόσο σε φοιτητές όσο και σε εργαζόμενους στον γαλακτοκομικό κλάδο.

ainnodairyedu1

4
0

Η επιλογή της θεματολογίας του υλικού στηρίζεται στην αξιολόγηση των υπαρχόντων προγραμμάτων σπουδών στα συνεργαζόμενα εκπαιδευτικά ιδρύματα αλλά και στις θέσεις της βιομηχανίας γάλακτος βάσει των ελλείψεων που διαπιστώνουν στο τεχνικά εξειδικευμένο προσωπικό τους.

Το ψηφιοποιημένο υλικό θα αναφέρεται στα θέματα της παραγωγής και μεταποίησης του γάλακτος, της ασφάλειας, της ποιότητας και της επιχειρηματικότητας στη γαλακτοκομία. Το υλικό θα είναι ελεύθερα προσβάσιμο με τη μορφή Massive Open Online Courses-MOOC μέσω διαδραστικής πλατφόρμας που θα αναπτυχθεί στο πλαίσιο του έργου.

Στόχος είναι η διασύνδεση των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων με τη βιομηχανία γάλακτος μέσω των συνεργαζόμενων φορέων, αλλά και διαδραστικής πλατφόρμας που θα λειτουργήσει ως εργαλείο διάχυσης του υλικού στους ενδιαφερόμενους.


Το InnoDairyEdu αφορά την ανάπτυξη καινοτόμου εκπαιδευτικού υλικού επιστήμης γάλακτος με έμφαση στα προϊόντα, τις διεργασίες, την ποιότητα, την ασφάλεια και την επιχειρηματικότητα, χρησιμοποιώντας τις τεχνολογίες πληροφοριών και επικοινωνιών (ICTS) και τους ανοιχτούς εκπαιδευτικούς πόρους (OER).

Το έργο συντονίζει το ΤΕΙ Θεσσαλίας, με επιστημονικά υπεύθυνη τη Δρ. Ελένη Μαλισσιόβα, επίκουρη καθηγήτρια του Τμήματος Τεχνολογίας Τροφίμων. Οι εταίροι του έργου είναι: University of Leon, Spain - University of Parma, Italy - University of Warmia-Mazuri, Poland – Cyprus University of Technology, Cyprus και 4obs Σύμβουλοι ανάπτυξης και καινοτομίας - Ελλάδα. Συνεργαζόμενοι φορείς του έργου είναι για την Ελλάδα τα: Ελληνικά Γαλακτοκομεία ΑΕ Όλυμπος, Κασέρι Ζαρογιάννης και ΘεςΓάλα, ενώ γαλακτοβιομηχανίες και συνεταιρισμοί γάλακτος και γαλακτοκομικών συμμετέχουν από όλες τις χώρες που αποτελούν την ομάδα έργου.


Για περισσότερες πληροφορίες ή εκδήλωση ενδιαφέροντος για συμμετοχή ως συνεργαζόμενος φορέας, μπορείτε να απευθύνεστε στην επιστημονικά υπεύθυνη Δρ. Μαλισσιόβα Ε. στο malissiova@teilar.gr ή στη σελίδα του έργου στο Facebook https://www.facebook.com/InnoDairyEdu

Το έργο InnoDairyEdu (με κωδ. 2018-1-EL01-KA203-047844) χρηματοδοτείται στο πλαίσιο των Στρατηγικών Συμπράξεων ΚΑ2 - Τομέας Ανώτατης Εκπαίδευσης, Erasmus+2018. Το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών είναι η Εθνική Μονάδα Συντονισμού για το Πρόγραμμα Erasmus+ στην Ελλάδα.


Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία