BACK TO
TOP
Τοπικές Ειδήσεις

Άναμμα φλόγας φυσικού αερίου στην Ελασσόνα

Ιστορική στιγμή για την Ελασσόνα το άναμμα της φλόγας του φυσικού αερίου την πρώτη κρύα χειμωνιάτικη νύχτα, την Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2018, που «φώτισε» συμβολικά την κεντρική πλατεία της.

afysikoaerioelassona2

Βασιλική Πασχάλη-Τσαντοπούλου

13
0

Πρόκειται για επένδυση ύψους άνω των 3 εκατομμυρίων ευρώ, όπως τόνισε στην ομιλία του ο Γενικός Διευθυντής της ΕΔΑ ΘΕΣΣ, Λεωνίδας  Μπακούρας κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης που συνδιοργάνωσαν η ΕΔΑ ΘΕΣΣ και ο Δήμος Ελασσόνας, η οποία υλοποιήθηκε χάρη στην άρτια συνεργασία με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό και τον Δήμαρχο Ελασσόνας Νίκο Ευαγγέλου, τους οποίους και ευχαρίστησε θερμά.

Ευχαρίστησε, επίσης, τους μετόχους ΕΝΙ & ΔΕΠΑ της ΕΔΑ ΘΕΣΣ, τις αρχές, το Υπουργείο Ενέργειας και Περιβάλλοντος, τη ΡΑΕ για τη θέσπιση του Νομοθετικού πλαισίου και όλο το προσωπικό της εταιρείας για τη συλλογική προσπάθεια στην ανάπτυξη του δικτύου του φυσικού αερίου.

Οι πρώτοι καταναλωτές ήδη συνδέθηκαν και το επενδυτικό πρόγραμμα της εταιρείας προβλέπει την κατασκευή δικτύου μήκους πάνω από 15 χλμ για να καλυφθεί μεγάλο μέρος του πολεοδομικού συγκροτήματος της Ελασσόνας.

Την προσεχή πενταετία η ΕΔΑ ΘΕΣΣ θα επενδύσει 95 εκατ. ευρώ για την επέκταση του δικτύου και την περαιτέρω διείσδυση του φυσικού αερίου στις περιοχές της Θεσσαλίας και της Θεσσαλονίκης. Στις νέες περιοχές που θα τροφοδοτηθούν στη Θεσσαλία το 2019 ανήκουν ο Παλαμάς, οι Σοφάδες, η Αγιά και η Νέα Αγχίαλος.

Τέλος, ο κ. Μπακούρας επεσήμανε ότι τα τέλη σύνδεσης για τους καταναλωτές είναι δωρεάν και έτσι προβλέπεται να συνεχιστεί και το 2019.



Εκ μέρους της Διεύθυνσης Εταιρικών Υποθέσεων, τονίστηκε η λειτουργική ανεξαρτησία της Εταιρείας Διανομής Φυσικού Αερίου και ότι οι δυνητικοί καταναλωτές είναι ελεύθεροι να επιλέξουν τον πιστοποιημένο τεχνικό για την κατασκευή της εσωτερικής εγκατάστασης μετά τον μετρητή και τον χρήστη διανομής.

Για ιστορική μέρα της Ελασσόνας που κάνει το πρώτο μεγάλο βήμα στη μείωση των επιχειρηματικών και οικογενειακών προϋπολογισμών μετά από 10 χρόνια ύφεσης, μίλησε ο Δήμαρχός της Νίκος Ευαγγέλου. Ο κ. Ευαγγέλου αναφερόμενος στην πορεία του έργου τόνισε ότι: «Μετά από αγώνα τεσσάρων χρόνων και άριστη συνεργασία με τους ανθρώπους της ΕΔΑ ΘΕΣΣ, η πόλη συνδέθηκε με το φυσικό αέριο, κάνοντας έτσι ένα ακόμη όραμα πραγματικότητα. Σήμερα ήταν αναγκαίο όσο ποτέ αυτό το έργο, καθώς προστατεύοντας το περιβάλλον, διασφαλίζει μείωση κόστους θέρμανσης στα νοικοκυριά και ενισχύει την επιχειρηματικότητα. Ήδη τα πρώτα δημοτικά κτίρια έχουν συνδεθεί με την παροχή φυσικού αερίου, δίνοντάς μας τη δυνατότητα να μειώσουμε τα λειτουργικά μας κόστη, και να κατευθύνουμε τα ανάλογα ποσά σε άλλες κοινωνικές δράσεις. Είναι το πρώτο βήμα ενός συνολικότερου σχεδιασμού μας για να αποκτήσει η Ελασσόνα τις απαραίτητες υποδομές και να αναπτύξει, περισσότερο, το δίχτυ κοινωνικής προστασίας που είναι απαραίτητο για τους συμπολίτες μας.»



Επίτευγμα με πολλαπλά οφέλη για τους πολίτες και το περιβάλλον χαρακτήρισε το έργο ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, επισημαίνοντας ότι χάρη στη συνεργασία της Περιφέρειας με την ΕΔΑ ΘΕΣΣ, η Θεσσαλία καλύπτει τον μεγαλύτερο αριθμό καταναλωτών σε όλη τη χώρα. «Η Περιφέρεια Θεσσαλίας σε συνεργασία με την ΕΔΑ ΘΕΣΣ από τον Ιανουάριο 2019 θα χρηματοδοτήσει τα νοικοκυριά που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να περάσουν στη χρήση φυσικού αερίου, επιδοτώντας την εγκατάσταση. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα ύψους 10 εκατ. ευρώ, που εάν δεν επαρκέσει θα αυξηθεί περαιτέρω, καθώς θέλουμε να δώσουμε ίσες ευκαιρίες σε όλους τους πολίτες γι' αυτό το αγαθό.»

Με την εποχή που ήρθε το νερό και το ρεύμα στην περιοχή παρομοίασε ο βουλευτής Νομού Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παπαδόπουλος την τωρινή έλευση του φυσικού αερίου, τονίζοντας το μέγεθος της χρησιμότητάς του, την ευκολία της χρήσης του και κυρίως την οικονομία στην τσέπη του καταναλωτή.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας Γρηγόρης Παπαχαραλάμπους, ο Πρόεδρος του Τμήματος Κεντρικής και Δυτικής Θεσσαλίας του Τ.Ε.Ε Νικόλαος Παπαγεωργίου και η αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΔΑ ΘΕΣΣ Σοφία Δημογιάννη.


Ρεπορτάζ-φωτογραφίες: Βασιλική Πασχάλη-Τσαντοπούλου

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία