BACK TO
TOP
Τοπικές Ειδήσεις

Τα ανοιχτά ζητήματα με την κάνναβη σε εκδήλωση στα Χανιά

Συζήτηση με θέμα: 'Βιομηχανική και Φαρμακευτική Κάνναβη: Προοπτικές και προκλήσεις' διοργάνωσε η Περιφερειακή Οργάνωση Κρήτης των Οικολόγων Πράσινων στο συνεδριακό κέντρο του Συνεταιρισμού Φαρμακοποιών Χανίων (ΣΥ.ΦΑ.Χ.), στις Μουρνιές (οδός Νικ. Πλαστήρα) το Σάββατο 19 Ιανουαρίου.

acalliergeiakannabhsekdhlwshxania

6
0

Παρενέβησαν με εισηγήσεις ο  Γιάννης Τσιρώνης, βουλευτής και πρώην αν. Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, μέλος των Οικολόγων Πράσινων, ο οποίος μίλησε για το μέλλον της κάνναβης στην Ελλάδα και τις σημαντικές προοπτικές ανάπτυξης του κλάδου, μετά και τις θετικές νομοθετικές ρυθμίσεις τα τελευταία χρόνια και ο Γιώργης Οικονομόπουλος, γιατρός που αναφέρθηκε στην εφαρμογή της θεραπευτικής κάνναβης σε πολλά περιστατικά και την αξία της για το ανοσοποιητικό σύστημα του ανθρώπου.

Στην εκδήλωση συμμετείχε αναφερόμενος στις ευεργετικές χρήσεις της φαρμακευτικής κάνναβης και τις προοπτικές μετά την αποποινικοποίηση των φαρμακευτικών σκευασμάτων μέλος του συλλόγου ‘Ασθενείς υπέρ της χρήσης φαρμακευτικής κάνναβης’, που περιέγραψε τα προβλήματα που παραμένουν επειδή δεν έχουν δοθεί σχετικές άδειες από τον ΕΟΦ και τα σκευάσματα δεν πωλούνται στα φαρμακεία.

Τέλος, μίλησε ο Σεραφείμ Κανδύλας, μέλος του Πανελλαδικού Συμβουλίου των Οικολόγων Πράσινων, ο οποίος μοιράστηκε την προσωπική του εμπειρία ως καλλιεργητής κάνναβης και παραγωγός διάφορων βρώσιμων και μη προϊόντων. Ο κ. Κανδύλας περιέγραψε το χρονικό της δίωξής του από κρατική υπηρεσία για τα προϊόντα κάνναβης που παράγει, όπως σαπούνια, χυλοπίτες, ανθούς, βρώσιμο σπορέλαιο από νόμιμη σπορά κλωστικής κάνναβης του 2016.

Η εκδήλωση στα Χανιά πραγματοποιήθηκε λίγες μέρες πριν τη δίκη του Σεραφείμ Κανδύλα τη Δευτέρα 21 Ιανουαρίου που κατέληξε σε αθώωσή του. Αντιπροσωπεία των Οικολόγων Πράσινων συμπαραστάθηκε στην προσπάθεια του μέλους του Πανελλαδικού Συμβουλίου των Οικολόγων Πράσινων να αποδείξει την αθωότητά του, μέσα στη γενικότερη προσπάθεια να εφαρμόζεται από όλους ο πρόσφατος νόμος αλλά και να ξεπεραστεί η δαιμονοποίηση της κάνναβης και η άγνοια για τις επωφελείς χρήσεις της.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία