Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Τοπικές Ειδήσεις

Συνέδριο αστικής κινητικότητας στη Λάρισα

Στην πρώτη πόλη στην Ελλάδα που υλοποιεί Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας, τη Λάρισα θα πραγματοποιηθεί στις 15 και 16 Φεβρουαρίου με τη συμμετοχή πανεπιστημιακών, αιρετών της αυτοδιοίκησης και τεχνοκρατών το Συνέδριο «Βιώσιμη Αστική Κινητικότητα στις Ελληνικές Πόλεις».

abiwsimhkinhtikothtapoleislarisa

89
0

Οι εργασίες του Συνεδρίου που διοργανώνει ο Δήμος Λαρισαίων και η Πανελλήνια Ένωση Γενικών Γραμματέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης «Κλεισθένης» θα φιλοξενηθούν στο αμφιθέατρο της Ιατρικής Σχολής, στο συγκρότημα «Βιόπολις», στο Μεζούρλο.

Ο Δήμος Λαρισαίων είναι ο πρώτος Δήμος στη χώρα που υλοποιεί ήδη Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ). Στόχος του Συνεδρίου είναι να αναδείξει την ανάγκη για έναν ολικό περιβαλλοντικό, χωροταξικό και πολεοδομικό σχεδιασμό, που περιλαμβάνει και τη διάσταση της αστικής κινητικότητας. Σημειώνεται ότι σε άλλες χώρες της Ευρώπης Σχέδια Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας υλοποιούνται και εφαρμόζονται εδώ και μια δεκαετία περίπου.

Την έναρξη του Συνεδρίου θα σημάνει ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Γιώργος Δημαράς περιγράφοντας το σχέδιο του υπουργείου για τη βιώσιμη αστική κινητικότητα. Θα ακολουθήσει ομιλία του Δημάρχου Λαρισαίων Απόστολου Καλογιάννη με θέμα «Πολεοδομικός σχεδιασμός με επίκεντρο τον άνθρωπο για βιώσιμη αστική κινητικότητα στη Λάρισα: Ένα νέο όραμα για την Τοπική Αυτοδιοίκηση».

Στο Συνέδριο έχουν κληθεί να συμμετέχουν απευθύνοντας χαιρετισμό ή ομιλία ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ κ. Γιώργος Πατούλης, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας και Πρόεδρος της ΕΝΠΕ κ. Κώστας Αγοραστός, ο Δήμαρχος Αθηναίων κ. Γιώργος Καμίνης, ενώ την πρώτη ημέρα του Συνεδρίου θα παρέμβει και ο Πρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Οδικής Ασφάλειας της Βουλής, βουλευτής Ημαθίας κ. Γιώργος Ουρσουζίδης αλλά και ο Πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία κ. Ιωάννης Βαρδακαστάνης.

Θα τοποθετηθούν, ακόμη, Γενικοί Γραμματείς υπουργείων, φορέων και αρχών. Στο πρόγραμμα του Συνεδρίου περιλαμβάνονται εισηγήσεις από τους κ.κ. Θόδωρο Γκοτσόπουλο, Διευθύνοντα Σύμβουλο της Ελληνικής Εταιρείας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ), Παναγιώτη Κορκολή, Γενικό Γραμματέα Δημόσιων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών κ. Θάνος Βούρδας, ο Πρόεδρος της Μονάδας Οργάνωσης της Διαχείρισης Αναπτυξιακών Προγραμμάτων (ΜΟΔ) κ. Παναγιώτης Πάντος, ο Πρόεδρος του «Πράσινου Ταμείου» κ. Γιώργος Πατρίκιος, ενώ για τον διαδημοτικό σχεδιασμό για τη βιώσιμη αστική κινητικότητα στους Δήμους της Αττικής θα μιλήσει ο Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής, Δήμαρχος Νίκαιας - Αγίου Ιωάννη Ρέντη κ. Γιώργος Ιωακειμίδης.

Από την επιστημονική κοινότητα θα καταθέσουν απόψεις ο Καθηγητής Πολεοδομίας του ΕΜΠ και επικεφαλής της Μονάδας Βιώσιμης Κινητικότητας ΕΜΠ Αθανάσιος Βλαστός, ο επικεφαλής του Εθνικού Δικτύου Πόλεων με Σχέδιο για Βιώσιμη Αστική Κινητικότητα, Καθηγητής Συγκοινωνιακής Τεχνικής Παναγιώτης Παπαϊωάννου, η πρώην Ειδική Γραμματέας Επιθεώρησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας και πρώην Γενική Επιθεωρήτρια Περιβάλλοντος κ. Μαργαρίτα Καραβασίλη, η εθνική συντονίστρια Βιώσιμης Κινητικότητας του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Καλλιόπη Παπαδάκη κ.ά. 

 

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία