BACK TO
TOP
Τοπικές Ειδήσεις

Έκκληση της περιφέρειας Δράμας για τις πεταμένες συσκευασίες γεωργικών φαρμάκων

Eπανειλημμένως υπάλληλοι του Τμήματος Ποιοτικού και Φυτοϋγεινομικού της περιφέρειας Δράμας εχουν εντοπίσει την παρουσία πετάμενων κενων συσκευασιων γεωργικων φαρμάκων σε αρδευτικά κανάλια, στις άκρες χωραφιων, η σε σημεια υδροληψιας για το γεμισμα των ψεκαστικων μηχανημάτων. Πετάμενα σκευάσματα φαρμάκων βρισκονται ακομη και διπλά σε άδειους κάδους που εχουν τοποθετηθει για τον σκοπο αυτον απο τους Δημους.

georgika-farmaka-xrhsh

9
0

Η πρακτική της ανεξέλεγκτης απόρριψης των συσκευασιών στο περιβάλλον επιβαρύνει με χημική ρύπανση τις θεσεις υδροληψιας των ψεκαστικων μηχανημάτων.

Στις ετικέτες όλων των φυτοπροστατευτικών προϊόντων, στο σημειο των Οδηγών Χρησης περιεχεται η εξης οδηγιά-διάταξη: «Τα κενά δοχεία συσκευασίας (φιάλες και δοχεία) ξεπλένονται υπό πίεση ή γίνεται τριπλό ξέπλυμα (τα νερά του ξεπλύματος ρίχνονται στο ψεκαστικό βυτίο) και στη

συνέχεια αφού καταστραφούν προηγουμένως με τρύπημα για τη διασφάλιση της μη περαιτέρω χρήσης, εναποτίθενται σε σημεία συλλογής για ανακύκλωση ή ανάκτηση ενέργειας».

Η Υπηρεσία έχει ζητήσει τη συνδρομή των Δασαρχείων Δράμας και Κάτω Νευροκοπίου για την επιτήρηση των αγροτικών περιοχών, δυνάμει της νομοθεσίας περι Αγροφυλακής. Σε κάθε περίπτωση, όποιος εντοπιστεί απο ελεγκτές γεωργικών φαρμάκων, είτε από υπάλληλους του Δασαρχείου να προβαίνει σε απόρριψη κενών συσκευασιών γεωργικών φαρμάκων στο περιβάλλον, θα κινηθεί η διαδικασία επιβολής κυρώσεων για μη ορθή χρήση γεωργικών φαρμάκων, κατά την οποία προβλέπονται πρόστιμα εως δέκα χιλιάδες (10.000) ευρώ. Ταυτόχρονα, οι υποθέσεις αυτές θα κοινοποιούνται στο Τμήμα Περιβάλλοντος Π.Ε. Δράμας για την επιβολή των διατάξεων της περιβαλλοντικής νομοθεσιας, στον ΟΠΕΚΕΠΕ και στον αντίστοιχο ΤΟΕΒ για την επιβολή προβλεπόμενων κυρώσεων.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία