BACK TO
TOP
Τοπικές Ειδήσεις

Επιστροφή του παράβολου των 100 ευρώ για εργάτες γης που δεν απασχόλησαν ζητούν οι ελαιοπαραγωγοί Χανδρινού

Την άμεση επιστροφή του παραβόλου των 100 ευρώ, σε όσους αγρότες , που χωρίς την δική τους ευθύνη επιβαρύνθηκαν με το συγκεκριμένο ποσό, για κάθε έναν μετακλητό εργάτη γης που δεν ήρθε στη χώρα ζητούν οι παραγωγοί του αγροτικού συλλόγου Χανδρινού και Περιφέρειας.

elaioparagagoiρ

31
0

Πρόκειται για το παράβολο ύψους 100 ευρώ (κωδ. 2113), που προκαταβάλλει ο εργοδότης για κάθε πολίτη τρίτης χώρας, που ήθελε να απασχολήσει, το οποίο εισπράττεται υπέρ του δημοσίου και δεν επιστρέφεται, όπως ρητά αναγράφεται στο άρθρο 42 «Μετάκληση πολίτη τρίτης χώρας για απασχόληση σε αγροτικές εργασίες» της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου ΠΝΠ 01/05/2020 (ΦΕΚ 90/Α/01-05-2020) «Περαιτέρω μέτρα για την αντιμετώπιση των συνεχιζόμενων συνεπειών της πανδημίας του κορωνοϊού COVID-19 και την επάνοδο στην κοινωνική και οικονομική κανονικότητα».

Ωστόσο πολλοί αγρότες ενώ είχαν ακολουθήσει κατά γράμμα όλες τις διαδικασίες, που προβλέπονται για την πρόσκληση μετακλητών εργατών γης σύμφωνα με τον προαναφερόμενο νομοθετικό πλαίσιο, εντούτοις πολλοί από τους εργάτες που προσκάλεσαν, είτε δεν εισήλθαν στην χώρα για εργασία, είτε δεν εργάστηκαν στον εργοδότη που τους προσκάλεσε, ο οποίος όμως επιβαρύνθηκε προκαταβολικά το συγκεκριμένο ποσό για την έκδοση του απαιτούμενου παραβόλου, προκειμένου να ολοκληρωθεί η όλη διαδικασία.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

 ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΧΑΝΔΡΙΝΟΥ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ

Το μάζεμα τις ελιάς φτάνει στο τέλος  της ,  Σε μια χρόνια με παρά πολλά προβλήματα  που αντιμετωπίσαμε λογω πανδημίας  με τους εργάτες γης  . Και με  την προχειρότητα που αντιμετώπισε  το υπουργείο. το όλο θέμα εξακολουθεί να δημιουργεί προβλήματα . Και  τους   αγρότες  που κάλεσαν εργάτες γης να βγαίνουν η χαμένη για μια ακόμα φορά ,  αφού ενώ κατέβαλαν παράβολα ύψους 100 ευρώ έκαστο για την απασχόληση μετακλητών εργατών γης, πολλοί τελικά απ’ αυτούς τους εργάτες δεν εισήλθαν στην Ελλάδα.

Πρόκειται για το παράβολο ύψους 100 ευρώ  που προκαταβάλλει ο εργοδότης για κάθε πολίτη τρίτης χώρας, που ήθελε να απασχολήσει, το οποίο εισπράττεται υπέρ του δημοσίου και δεν επιστρέφεται, " Πολλοί αγρότες  προσκάλεσαν εργάτες γης   με όλες τις διαδικασίες, που προβλέπονται για την πρόσκληση μετακλητών εργατών ,Όμως  πολλοί από τους εργάτες  είτε δεν εισήλθαν στην χώρα μας για εργασία, είτε δεν εργάστηκαν στον εργοδότη που τους προσκάλεσε, και σε πολλού απαγορεύτηκε η είσοδός τους στην Ελλάδα  .  Ζητήσαμε  από την κυβέρνηση να αναλάβει το υπουργείο το θέμα τον εργατών γης  χωρίς επιβάρυνση για τους αγρότες αλλά αρνήθηκαν   

 Ζητάμε την  άμεσης επιστροφής του  παραβόλου  των 100 ευρώ, σε όσους  αγρότες , που χωρίς την δική τους ευθύνη επιβαρύνθηκαν με το συγκεκριμένο ποσό, για κάθε έναν μετακλητό εργάτη γης που δεν ήρθε στη χώρα.

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΧΑΝΔΡΙΝΟΥ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ    18/1/2021

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία