BACK TO
TOP
Τοπικές Ειδήσεις

Μόνο για τους κατ’ επάγγελμα αγρότες οι αποζημιώσεις στην Βόρεια Εύβοια

Εκτός αποζημιώσεων μένει η μεγάλη πλειοψηφία των πληγέντων αγροτοκτηνοτρόφων και μελισσοκόμων στην Βόρεια Εύβοια, ενώ τα ποσά δεν αφορούν στο 100% της ζημίας όπως καταγγέλλει σε ανακοίνωσή της ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας.

ΤΡΑΚΤΕΡ-EPILOGESNEWS

293
0

Την απόφαση να ξεκινήσει σειρά κινητοποιήσεων το επόμενο διάστημα, σε συντονισμό με την Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων, πήρε το Διοικητικό Συμβούλιο του Αγροτοκτηνοτροφικού Συλλόγου Μαντουδίου - Λίμνης - Αγ. Άννας σε πρόσφατη συνεδρίασή του με κύριο θέμα τα ζητήματα και τις ζημιές που προέκυψαν από τις καλοκαιρινές πυρκαγιές καθώς και τα υπόλοιπα ζητήματα που προϋπήρχαν και οδηγούν τους αγρότες, τους κτηνοτρόφους και τους μελισσοκόμους σε ακόμα χειρότερη θέση, όχι μόνο στην περιοχή αλλά και σε όλη την Ελλάδα.

Ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος από την Βόρεια Εύβοια αναφέρει μεταξύ άλλων πως:

-Οι κτηνοτρόφοι και οι μελισσοκόμοι ακόμα δεν έχουν πάρει τροφές για τα κοπάδια τους, με το κόστος των ζωοτροφών να ανεβαίνει καθημερινά.

-Οι τιμές στα αγροτικά μέσα και εφόδια, ιδιαίτερα στα λιπάσματα, έχουν διπλασιαστεί και τριπλασιαστεί σε κάποια είδη.

-Το ρεύμα, με τη ρήτρα αναπροσαρμογής και τις απανωτές αυξήσεις θα επιβαρύνει κατά 50-70% επιπλέον την τιμή του ρεύματος.

-Το πετρέλαιο κινείται σε τιμές πάνω από 1,50 ευρώ το λίτρο, όταν ο μέσος όρος της τιμής του αγροτικού πετρελαίου στην ΕΕ βρίσκεται κάτω από 1 ευρώ.

 

Η ανακοίνωση του Αγροτοκτηνοτροφικού Συλλόγου Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας διαθέσιμη εδώ

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία