BACK TO
TOP
WineTrails

Χτίζουν brand τα κρασιά της λάβας

Στο ερώτημα αν τελικά το έδαφος -και δη το ηφαιστειακό- είναι αυτό που ορίζει τη διαφορετικότητα στο κρασί επιχείρησε να απαντήσει και το 1ο Διεθνές Συνέδριο για τα Κρασιά των Ηφαιστείων (Volcanic Wines) που πραγματοποιήθηκε στο τέλος Μαρτίου στο Metropolitan Pavilion της Ν. Υόρκης, ενώ την ίδια ώρα το διεθνές πρακτορείο Bloomberg, αφουγκραζόμενο τον παλμό της επικαιρότητας, προσέφερε στους λάτρεις των ηφαιστείων μια λίστα με προτάσεις, στην πρώτη θέση της οποίας δεσπόζει η Σαντορίνη με το Ασύρτικο.

Χτίζουν brand τα κρασιά της λάβας

1
0

«Αυτό το τέλειο τουριστικό καταφύγιο στη θάλασσα του Αιγαίου παράγει κάποια από τα καλύτερα παραδείγματα ηφαιστειακών κρασιών. Τα αμπέλια φυτεύονται σε πετρώδη χωράφια, από στάχτη και ηφαιστειακούς βράχους», γράφει χαρακτηριστικά το διεθνές πρακτορείο για τη Σαντορίνη. Μάλιστα, όπως αναφέρθηκε, ο συντάκτης του άρθρου βάζει πρώτο στη λίστα του με τα κορυφαία κρασιά από ηφαιστειακά εδάφη το Aσύρτικο του Χατζηδάκη (2016) το οποίο περιγράφει ως έντονο, σπιρτόζικο και ατίθασο, με ορυκτώδεις νότες, αρώματα εσπεριδοειδών που παράγεται από βιολογικά σταφύλια. Τα αλμυρά, έντονα λευκά κρασιά του ελληνικού νησιού έκαναν δυνατή είσοδο στη σκηνή της Νέας Υόρκης, πριν από δύο χρόνια, εξασφαλίζοντας διεθνή αναγνώριση, σύμφωνα με το Bloomberg.  Και, ό

πως τονίστηκε στο Διεθνές Συνέδριο, όλος αυτός θόρυβος γύρω από τα κρασιά αυτά δεν είναι απλώς ένα τέχνασμα μάρκετινγκ. Σύμφωνα με τις τοποθετήσεις των ειδικών, αυτό που τα κάνει συναρπαστικά είναι ότι οι αμπελώνες όπου παράγονται βρίσκονται εκτεθειμένοι στις πλαγιές είτε ενός ηφαιστείου που εξακολουθεί να εκπέμπει φωτιά, καπνό και λάβα, είτε σε χώμα εμπλουτισμένο με τέφρα που είναι επίσης υπεύθυνο για τα καπνιστά, γήινα κόκκινα και τα λευκά που γεννιούνται για παράδειγμα στη σκιά της Αίτνας της Σικελίας. «Έχουν γοητεύσει περιπετειώδεις εραστές του κρασιού που θέλουν να σοκάρουν τους ουρανίσκους τους με κάτι διαφορετικό», γράφει το Bloomberg.

Κείμενο: Ζήζης Πανάγος

Διαβάστε περισσότερα στο Wine Trails Ιουλίου που κυκλοφορεί στα περίπτερα όλης της χώρας

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία