BACK TO
TOP
WineTrails

Τα κρασιά του ΕΟΣ Σάμου στο Best Cook Festival Izmir 2018

Ο ΕΟΣ Σάμου με το ξεχωριστό και πολυταξιδεμένο κρασί του συμμετείχε στο Best Cook Festival Izmir 2018, στη Σμύρνη το διήμερο 6 και 7 Οκτωβρίου 2018. Το γαστρονομικό αυτό φεστιβάλ συγκέντρωσε το ενδιαφέρον όχι μόνο Τούρκων αλλά και διεθνών εκπροσώπων του επιχειρηματικού και τουριστικού κόσμου που είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν τις γεύσεις και τα αρώματα των σαμιώτικων οίνων.

eoss-logo

38
1

Το νησί της Σάμου έδωσε δυναμικά το «παρών» με τον executive chef Ασλάνη Παντερλή. Παρουσίασε μία συνταγή που περιελάμβανε το πολυβραβευμένο κρασί Samos Vin Doux του ΕΟΣ Σάμου, με στοιχεία δημιουργικής κουζίνας και αντλώντας έμπνευση από την πατροπαράδοτη για τη Σάμο χρήση του «μοσχάτου» κρασιού στο μαγείρεμα. Η συνταγή αποτελείται από αρνί παϊδάκι γαλλικής κοπής, σιγομαγειρεμένο σε Samos Vin Doux, συνοδευόμενο από κροκέτα μουσακά, πανακότα από σαμιώτικο τυρί και ζελέ από παντζάρι.

Η σαμιακή συμμετοχή στο φεστιβάλ γαστρονομίας της Σμύρνης ήταν η μοναδική από την Ελλάδα και κέντρισε το ενδιαφέρον των chef που συμμετείχαν αλλά και του πολυάριθμου κοινού. Τα τοπικά προϊόντα της Σάμου, η γνώση της γαστρονομικής τέχνης και οι μικρασιατικές καταβολές που έχουν επηρεάσει την «ταυτότητα» της ελληνικής κουζίνας, συντέλεσαν στο να στεφθεί με απόλυτη επιτυχία η συμμετοχή της Σάμου στο φεστιβάλ.


Τα κρασιά του ΕΟΣ Σάμου, με την αδιαμφισβήτητη αξία τους αποτέλεσαν άξιους πρεσβευτές της ελληνικής οινικής κουλτούρας. Το πλεονέκτημά τους άλλωστε έγκειται στο ότι συνοδεύουν απολαυστικά όλα τα πιάτα της ελληνικής, μικρασιατικής και διεθνούς κουζίνας, και τα μοναδικά, γλυκά κρασιά ταιριάζουν άψογα με ζαχαροπλαστικές δημιουργίες.

 

*Η εμπορική διάθεση όλων των προϊόντων του ΕΟΣ Σάμου γίνεται από την Ελληνικά Κελλάρια Οίνων Α.Ε.

Σχόλια (1)
Προσθήκη σχολίου

16-10-2018 16:09Αννα Μητροπούλου, Δικηγόρος

Ο αγροτικός συνεταιρισμός Σάμου, πιστός στις αρχές και στις αξίες του συνεργατισμού, έχει επιδοθεί τα τελευταία χρόνια σε μια επιτυχημένη προσπάθεια προβολής των ποιοτικών προϊόντων των μελών του , με στόχο την βελτίωση της οικονομικής τους θέσης. Ευχόμαστε να στεφθεί με επιτυχία και κάθε άλλη μελλοντική του προσπάθεια.

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία