BACK TO
TOP
WineTrails

Βορράς και Nότος έσμιξαν στο Παρίσι

Σαν διοργάνωση – ορόσημο για τους επαγγελματίες του οίνου εκτιμάται ότι θα θυμούνται την πρώτη έκθεση Wine Paris 2019 οι 26.700 επισκέπτες, το 30% εκ των οποίων εκτός Γαλλίας και με περισσότερους από τους μισούς από ΗΠΑ, Βέλγιο, Ηνωμένο Βασίλειο, Γερμανία και Ολλανδία, που βρέθηκαν στις 11 με 13 Φεβρουαρίου στο εκθεσιακό κέντρο Expo Porte των Βερσαλλιών.

avinovision17

15
0

Με την ποικιλομορφία σαν σήμα κατατεθέν της, στις τρεις μέρες που διήρκεσε εκπροσωπήθηκαν όλες οι οινικές περιοχές της Γαλλίας δίπλα σε αμπελώνες από 24 χώρες του κόσμου.

Οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν κρασιά εκλεκτής εσοδείας 2018 και να ανακαλύψουν μερικά πραγματικά διαμάντια μικρών και μεγάλων παραγωγών.

Σεμινάρια, κεντρικές εκδηλώσεις και άλλες στα περιθώρια της διοργάνωσης σχεδιασμένες ώστε να ανταποκρίνονται σε διαφορετικά γούστα, έδωσαν ερεθίσματα και ευκαιρίες δικτύωσης σε όλους.



Φιλοδοξία με συλλογικά χαρακτηριστικά

Στα πρώτα της βήματα, η φετινή διοργάνωση είχε ως στόχο να έρθει κοντά όλος ο κλάδος, να αναδειχθούν οι γαλλικές ποικιλίες και να παρουσιαστούν οι γεύσεις που αφήνει το κρασί που παράγεται σε όλο τον κόσμο. Χαρακτηρίστηκε από την απόφαση να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να συστεγαστούν οι Vinisud και VinoVision και υποστηρίχθηκε ως εγχείρημα από τη συμμετοχή 2.000 εκθετών.

Η Vinisud φιλοξενούσε μόνη της κρασιά νότιου κλίματος, ενώ η VinoVision δημιουργήθηκε από τις ενώσεις: Βουργουνδίας (Bourgogne), Centre-Loire, Loire, Αλσατίας (Alsace) και Καμπανίας (Champagne), στην οποία το 2017 προστέθηκε και του Beaujolais. Η VinoVision Paris, γνωστή για την έμφαση στις γαλλικές ΠΟΠ ποικιλίες βόρειας προέλευσης (Northern Appellation d' Origine Contrôlée, AOC), και τα κρασιά δροσερού κλίματος (cool climate), προσέλκυε παραγωγούς από: Bugey, Jura, Savoie και Auvergne.



"Οι δύο εκθέσεις άφησαν στην άκρη τα τοπικά χαρακτηριστικά για να δοθεί προτεραιότητα στο Παρίσι το 2019 και στις διοργανώσεις τις επόμενες χρονιές. Οι επιχειρήσεις που πήραν μέρος αγκάλιασαν το πρότζεκτ επιδεικνύοντας κοινό ενδιαφέρον για την επιτυχία του" ανέφερε ο επικεφαλής της VinoVision Pierre Clément.

Από την πλευρά του ο Fabrice Rieu, επικεφαλής της Vinisud παρατήρησε ότι "Για όλες τις καθιερωμένες οινικές γεωγραφικές προελεύσεις που εκπροσωπούνται στη Vinisud > Languedoc, Pays d' Oc, Roussillon, Rhone Valley, Provence, Νοτιο-Δυτική και Κορσική, η Wine Paris 2019 αποδείχτηκε πραγματικά επιτυχημένη. Η εμπιστοσύνη που έδειξαν οι εκθέτες, μας δίνει λόγους να είμαστε ενθουσιασμένοι και μας δεσμεύει να εγγυηθούμε τη μακροβιότητα της πρωτοβουλίας, δίνοντας ραντεβού στο Παρίσι το 2020, δημιουργώντας ευκαιρίες για δραστηριοποίηση σε αγορές εκτός της ΕΕ, που είναι απαραίτητες για την ανάπτυξη του γαλλικού αμπελώνα".



Σε ό,τι αφορά μεμονωμένους παραγωγούς, υψηλός αριθμός - περίπου το 70% - των εκθετών έχει επιβεβαιώσει την παρουσία του για του χρόνου, στις 10-12 Φεβρουαρίου 2020 στο εκθεσιακό κέντρο Expo Porte de Versailles του Παρισιού.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία