Το συνέδριο φέτος πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά και το παρακολούθησαν 1.000 ειδικοί/ επαγγελματίες του γάλακτος από 81 χώρες.
Ο Torsten Hemme επικεφαλής του IFCN, δήλωσε σχετικά στο πλαίσιο του πρόσφατου συνεδρίου: «Οι εκπομπές αερίων θερμοκηπίου της γαλακτοπαραγωγής αντιπροσωπεύουν περίπου το 2,2% των παγκόσμιων εκπομπών αερίων θερμοκηπίου. Η έρευνα του IFCN δείχνει ότι οι αναδυόμενες χώρες αντιπροσωπεύουν το 75% αυτών των εκπομπών κι έχουν συμβάλλει στην κατά 100% αύξηση των αεριών αυτών τα τελευταία 20 χρόνια ».
Από την άλλη πλευρά όμως, όπως αναφέρθηκε στο συνέδριο, ο γαλακτοκομικός τομέας διαδραματίζει ζωτικό ρόλο στην παροχή πρωτεΐνης υψηλής ποιότητας σε δισεκατομμύρια ανθρώπους και προσφέρει εισόδημα σε εκατομμύρια αγρότες σε όλο τον κόσμο.
Το δίκτυο IFCN εστιάζει τις προσπάθειές του στην ‘ανθρακική ουδετερότητα’ και θέλει να θέσει τις βάσεις για τη λήψη αποφάσεων και τη συζήτηση μέσω επίσημων δεδομένων και γεγονότων. Η γαλακτοκομική πολιτική του IFCN με ορίζοντα το 2050, αποκαλύπτει ότι η εκπομπή αερίων του θερμοκηπίου, ανά κιλό παραγόμενου γάλακτος παγκοσμίως, θα μειωθεί κατά 28% συνολικά, παρά το γεγονός ότι η ζήτηση του γάλακτος παραμένει υψηλή παγκοσμίως.
Μάλιστα, σύμφωνα με το IFCN, η αύξηση στην παγκόσμια ζήτηση γάλακτος κατά 50% θα προκαλέσει μόνο 8% πρόσθετες εκπομπές αερίων θερμοκηπίου στη γαλακτοπαραγωγή τα επόμενα 30 χρόνια. Πρόβλεψη που όλοι εύχονται να επαληθευτεί!
11-09-2021 22:31Laura Anderson
Hi, I want to contribute high-quality content to your website in form of a guest post through a simple 3 step process. 1. I will send three amazing topic ideas that are up to the trend and your readers' interest 2. You need to choose one topic out of those. 3. I will then send a high-quality, plagiarism-free article on that topic. You will just have to publish it with one do-follow backlink to my website. It will be a win-win. Please let me know if we shall start with step 1? Best, Laura Anderson
Απάντηση