BACK TO
TOP
Αγορά Προϊόντων

Χρονιά του παραγωγού για την ελιά Καλαμών που προσεγγίζει τα 2,5 ευρώ

Αυξάνει τη δυναµική της, σε επίπεδο τιµών η ελιά Καλαµών, δυο µήνες µετά το µάζεµα, σύμφωνα με ρεπορτάζ της Agrenda. Αποθηκευµένες ποσότητες υπάρχουν µεν, αλλά σαφώς λιγότερες από πέρσι τέτοια εποχή. Τις καλύτερες τιµές οκταετίας πριµοδοτεί η ζήτηση από το εξωτερικό, αν και δεν λείπουν εξαγωγείς, που προσπαθούν να συγκρατήσουν τις τιµές, µε διαρροές ότι οι ξένοι «δυσφορούν». Στο τέλος όµως συνθηκολογούν, αφού διαπιστώνουν πως δεν υπάρχει υποκατάστατο.

Χρονιά του παραγωγού για την ελιά Καλαμών που προσεγγίζει τα 2,5 ευρώ

1
0
Καλά κρατεί η ξέφρενη πορεία των τιµών παραγωγού στις ελιές Καλαµών, επιβεβαιώνοντας πλήρως  τα σχετικά ρεπορτάζ της Agrenda, προ µηνών, τα οποία καταδείκνυαν ότι η τιµή την εφετινή χρονιά «θα βλέπει µόνο προς τα πάνω», µέχρις ότου έλθει η νέα συγκοµιδή της περιόδου 2017-2018.

Χαρακτηριστικές οι εµπορικές πράξεις τις προηγούµενες ηµέρες στη Λακωνία µε 2,30 ευρώ στην βασική κατηγορία των 200 κοµµατιών. Οι περισσότερες όµως αγοραπωλησίες αφορούν τιµές από 2,00-2,20 ευρώ. Όπως λένε µεταποιητές, στην περιοχή δεν έλειψαν τα προβλήµατα λόγω δάκου, εµπορικές πράξεις γίνονται, οι ελαιοπαραγωγοί όµως, γνωρίζοντας τις συνθήκες έλλειψης που υπάρχουν διαπραγµατεύονται σκληρά για τις τιµές.

Αναλυτικό ρεπορτάζ στην Agrenda που κυκλοφορεί στα περίπτερα όλης της χώρας μαζί με το Profi το Σάββατο 4 Μαρτίου
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία