BACK TO
TOP
Γνώμες

Επιλέγουν «κλειστές τιμές» γιατί περιμένουν άνοδο

Μετά την πίεση ήρθε και η στήριξη της αγοράς λίγο πάνω από τα 82 σεντς ανά λίμπρα. Πλέον οι τιμές Δεκεμβρίου κυμαίνονται στα γνώριμα επίπεδα των 84 σεντς ανά λίμπρα και αναλυτές θέτουν ως υψηλό στόχο τα 86 σεντς ανά λίμπρα. Κατά τη διάρκεια της πτώσης υπήρξαν και νέες κερδοσκοπικές τοποθετήσεις στην άνοδο, οι οποίες αναμένουν κάποια ανοδική είδηση από τη νέα έκθεση προσφοράς και ζήτησης βάμβακος του Αμερικανικού Υπουργείου Γεωργίας

Ξέρει τις δυνατότητές του φέτος το βαμβάκι

3
0
Μεσοπρόθεσμα η πιθανότητα ενός σοβαρού ράλι είναι μικρή, καθώς η φυσική αγορά (κλώστες, εμπορικοί οίκοι) δεν ακολουθεί τις εκάστοτε ανοδικές τιμές. Κερδοσκοπικά μικρά «ράλι» μπορεί να δούμε, ωστόσο αυτά, σύμφωνα με τους αναλυτές, δύσκολα θα στηριχτούν από την αντίστοιχη ζήτηση για ίνα. Η χρονιά απαιτεί μεγάλη προσοχή.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑΕντείνεται η συζήτηση και οι διαπραγματεύσεις γύρω από τις τιμές του σύσπορου, όσο πλησιάζουμε στη συγκομιδή. Προτεραιότητα των εκκοκκιστών δεν αποτελούν οι νέες πωλήσεις, αλλά η αγορά σύσπορου από τους παραγωγούς. Η συγκομιδή σε κάποια πρώιμα χωράφια ξεκίνησε, φυσικά με πολύ αργούς ρυθμούς, και προς τα τέλη Σεπτεμβρίου με αρχές Οκτωβρίου θα έχει ενταθεί σε όλες τις βαμβακοπεριοχές.

Όσον αφορά τις τιμές, φαίνεται ένας προσανατολισμός σε κλειστά επίπεδα των 48 λεπτών το κιλό παραδοτέα. Στο εκκοκκισμένο βαμβάκι, η ζήτηση παραμένει υποτονική με τους Τούρκους κλώστες να πιστεύουν το σενάριο της πτώσης και με δυσκολία να πληρώνουν τα 87 σεντς ανά λίμπρα (1,44 ευρώ το κιλό). Ο βαμβακόσπορος βρίσκεται σε πτώση, λόγω της πτώσης στο καλαμπόκι.

Παπαδογιάννης Γιάννης
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία