BACK TO
TOP
Γνώμες

Η έρευνα στο ξεπούλημα

Η απογύμνωση της αγροτικής έρευνας, από αγρούς απόλυτα απαραίτητους για πειραματικούς και δοκιμαστικούς σκοπούς, συνεχίστηκε τελευταία με πέντε αγρούς του Ινστιτούτου Σιτηρών και του Σταθμού Γεωργικής Έρευνας Χαλκιδικής, συνολικά πάνω από 1.300 στρέμματα, να βγαίνουν στο σφυρί για παραχώρηση σε ιδιώτες.

Να ξεσκουμπισθούν

0
0

Το «ξεπουπούλιασμα» της πάλαι ποτέ κραταιάς Γεωργικής Έρευνας του Υπουργείου Γεωργίας άρχισε το 1992 όταν πήραν από το ΕΘΙΑΓΕ τα δεκάδες κρατικά κτήματα, που του είχαν παραχωρηθεί με το νόμο 1845/89· από αυτά άλλα καταπατήθηκαν, άλλα πήραν δήμοι, χάθηκαν για την έρευνα. Στη συνέχεια η απογύμνωση συνεχίστηκε με άλλους αγρούς και με διάφορες λαϊκίστικες προφάσεις για κομματικούς σκοπούς.

Η τελευταία «αγροτική πολιτική» του ΠΑΣΟΚ, «μοιράζω χωράφια», εξαγγέλθηκε επί Σκανδαλίδη, τέλος 2012, με ανακοίνωση ότι υπάρχουν 3 εκατομμύρια στρέμματα δημόσιας γης προς παραχώρηση και ότι άμεσα είναι διαθέσιμα 1.216.499 στέμματα· «φάτε μάτια ψάρια και κοιλιά περίδρομο».

Το δούλεμα, για τα αγροτικά ψηφαλάκια, τώρα συνεχίζεται επί πασοκονεοδημοκρατίας, με τη λαϊκίστικη «βαρυσήμαντη» δήλωση Καρασμάνη «..η παραχώρηση δημόσιων αναξιοποίητων εκτάσεων σε επαγγελματίες αγρότες θα συνεχισθεί κανονικά, συμβάλλοντας στην αύξηση του γεωργικού κλήρου, αλλά και στην προσέλκυση νέων ανθρώπων, ιδίως ανέργων, στην ύπαιθρο που αναζητούν διεξόδους και επιθυμούν να ασχοληθούν επαγγελματικά με τη γεωργία και κτηνοτροφία». Και επειδή είναι δύσκολο να βρούνε κτήματα, την έπεσαν στα εύκολα, στους αγρούς της αγροτικής έρευνας, που μόνο αναξιοποίητοι δεν είναι.

Σιγή από τους «ταγούς» της αγροτικής έρευνας, τη διοίκηση του σχετικού Οργανισμού ΕΛΓΟ-Δήμητρα· δεν τους ενδιαφέρει, αυτοί είναι εκεί μόνο για να τα κονομάνε και να κάνουν ζημιά, άμα δεν τους βγαίνει η σχετική αρπαχτή, όπως στην περίπτωση της βιομηχανικής κάνναβης. Οι παραπάνω αγροί, που χάνονται για την έρευνα, είναι κατάλληλοι για δοκιμαστικούς κάνναβης και όχι μόνο· ποιοι χοντρόπετσοι διευθύνοντες νοιάζονται;            

Ηλίας Εμμανουηλίδης

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία