BACK TO
TOP
Γνώμες

Δουλειά του να πληρώνει

Ο ΟΠΕΚΕΠΕ, δηλαδή ο Οργανισµός Πληρωµών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισµού και Εγγυήσεων, είναι ο Ελληνικός Οργανισµός πληρωµών των κοινοτικών ενισχύσεων που λειτουργεί από το 2001 υπέρ του δηµοσίου συµφέροντος και εποπτεύεται από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης.

Η χώρα στον βάλτο

1
0
«Στόχος του ΟΠΕΚΕΠΕ ως Οργανισµού Πληρωµών είναι να καταβάλλει έγκαιρα, σωστά και µε διαφάνεια τις αγροτικές ενισχύσεις που χορηγούνται από την ΕΕ στον γεωργικό τοµέα». Το παραπάνω κείµενο βρίσκεται αναρτηµένο στην ιστοσελίδα του εν λόγω Οργανισµού, περιγράφει τα χαρακτηριστικά και το ρόλο του και συνιστά ευχής έργον η ευόδωση του σκοπού του.

Πόσες χαµένες αγροτοώρες δικαιούχων κοινοτικών ενισχύσεων, θα κερδίζονταν κάθε µέρα, αν ο εν λόγω Οργανισµός επιτελούσε το έργο του; Τι οικονοµικά οφέλη και πόση επιπλέον ρευστότητα θα αποκόµιζαν οι αγροτικές επιχειρήσεις, αν, τα χρήµατα αυτά έφταναν στην ώρα τους στους δικαιούχους; Κι ακόµα, τι δυνατότητες καλύτερου προγραµµατισµού των αγροτικών εκµεταλλεύσεων θα απελευθέρωνε η δυνατότητα των συντελεστών να γνωρίζουν από την αρχή της χρονιάς, πότε θα εισπράξουν τα ποσά και ποιο θα είναι το ακριβές ύψος τους

Ο λόγος για τα αυτονόητα. Και µιλάµε γι’ αυτά, επειδή, το υπάρχον πολιτικό σύστηµα θέλησε και συνεχίζει προφανώς να θέλει, παρά την οικονοµική καταιγίδα που βίωσε ο τόπος, οι εν λόγω πληρωµές να αποτελούν πεδίο πελατειακών σχέσεων, κοµµατικής συναλλαγής και πολιτικής εκµετάλλευσης. Επειδή, τον πρώτο λόγο σ’ αυτό τον Οργανισµό έχουν οι πολιτευτές! Επειδή κάποιοι αξιόλογοι τεχνοκράτες εκδιώχθηκαν άρον – άρον. Έτσι όµως δεν γίνεται χωριό!                

Γιάννης Πανάγος
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία