BACK TO
TOP
Γνώμες

Το ενδιαφέρον πλέον στον Μάρτιο του 2015

Σε λίγες συνεδριάσεις ο ∆εκέµβριος ‘14 βγαίνει από το ταµπλό διαπραγµατευόµενων µηνών και το ενδιαφέρον των αναλυτών στέκεται στην αντίδραση του Μαρτίου ‘15.

Ξέρει τις δυνατότητές του φέτος το βαμβάκι

1
0
Οι τιµές εξακολουθούν να βρίσκονται στο γνωστό κανάλι 61-65 σεντς/λίµπρα µε ισχυρές αντιστάσεις όποτε πλησιάζουν προς τα 60 σεντς. Η άποψη που επικρατεί είναι ότι προς το τέλος του έτους το χρηµατιστήριο θα πιεστεί, καθώς θα βρισκόµαστε πιο κοντά στην εποχή που το βαµβάκι θα προσφέρεται σε αφθονία, αφού περισσότερες σοδειές είναι διαθέσιµες. Ενθαρρυντικό είναι ότι µόλις οι τιµές µειωθούν υπάρχει ζήτηση στην παγκόσµια αγορά έστω και για µικρές ποσότητες µε άµεσες φορτώσεις, κάτι που φαίνεται στις αµερικανικές σοδειές.

Ελληνική αγοράΑτόνησε το ενδιαφέρον των αγοραστών λόγο διόρθωσης του χρηµατιστηρίου. Εµπορικοί οίκοι και Τούρκοι κλώστες είναι περισσότερο επικεντρωµένοι σε φορτώσεις παρά σε νέες αγορές. Πραγµατοποιούνται πλέον αρκετές φορτώσεις προς την αγορά της Αιγύπτου, χωρίς να είναι σίγουρο πως θα εκτελεστούν χωρίς προβλήµατα. Οι τελευταίες πωλήσεις της σοδειάς µας κυµάνθηκαν µεταξύ 69-71 σεντς/λίµπρα, ενώ η τιµή του ξηρού βαµβακόσπορου βρίσκεται στα 20-21 λεπτά/κιλό. Η συγκοµιδή είναι στο 90% σε Στερεά Ελλάδα και Θεσσαλία, ενώ στη Μακεδονία µένει «αµάζευτο» το 30% περίπου. Οι πωλήσεις βάσει εκτιµήσεων κυµαίνονται στους 120.000 τόνους εκκοκκισµένο, ενώ η συνολική παραγωγή εκτιµάται στου 280.000-290.000 τόνους.  

Γιάννης Παπαδογιάννης
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία