BACK TO
TOP
Γνώμες

Τα «αστέρια» της Μεσογείων

Οι Έλληνες αγρότες και ειδικότερα η κρίσιµη µάζα των γνήσιων και καταρτισµένων επαγγελµατιών του χώρου, δείχνουν να έχουν πάρει το µήνυµα, ακολουθώντας µε όλο και µε µεγαλύτερη θέρµη τα κελεύσµατα των αγορών. Αρκεί να αναφερθεί ότι σε µια περιοχή, µάλλον συντηρητική, όπως είναι ο Θεσσαλικός κάµπος, όπου οι άνθρωποι δείχνουν λιγότερο δεκτικοί στις αλλαγές, την τελευταία τριετία ο καλλιεργητικός χάρτης αλλάζει θεαµατικά.

Η χώρα στον βάλτο

0
0
Μετά τα όσπρια για ανθρώπινη κατανάλωση και τα ψυχανθή που προορίζονται για ζωοτροφή, τα οποία κατέλαβαν µεγάλες εκτάσεις, χρόνο µε το χρόνο πληθαίνουν οι δενδρώδεις καλλιέργειες, µε τις φιστικιές και τις αµυγδαλιές να διαµορφώνουν ένα νέο τοπίο στην καρδιά του κάµπου.

Εκείνοι που δύσκολα κατανοούν τη νέα αγροτική πραγµατικότητα στη χώρα µας, είναι οι αγροτοσυνδικαλιστές της περασµένης γενιάς, που παρ’ ότι έχουν χάσει οριστικά το τρένο του εκσυγχρονισµού, επιµένουν πεισµατικά στη διατήρηση θέσεων σε κορυφαίες οργανώσεις του χώρου.

Το παράδειγµα της ΠΑΣΕΓΕΣ και ο τρόπος µε τον οποίο επιχειρείται για µια ακόµη φορά η άλωση της διοίκησης στη Συνοµοσπονδία από µια µικρή οµάδα ξεκοµµένων από την πραγµατικότητα στελεχών, αναδεικνύει µε τον πλέον ανάγλυφο τρόπο τις «σκουριασµένες αντιλήψεις» και τις προσωπικές στρατηγικές που κυριαρχούν σε βάρος της συλλογικής προσπάθειας των συντελεστών του χώρου.

Σηµειωτέον ότι την περασµένη ∆ευτέρα (8 ∆εκεµβρίου) µε µια ξερή ανακοίνωση του γραφείου Τύπου της Συνοµοσπονδίας ανακοινώνονταν η πρόθεση κάποιων για τη διεξαγωγή εκλογών στις 21 ∆εκεµβρίου, την Παρασκευή (12 ∆εκεµβρίου) έκλεισε κατ’ ουσία η εγγραφή (µε µια απλή αίτηση και 500 ευρώ) εκπροσώπων στο εκλογικό σώµα και από σήµερα η οργάνωση βαδίζει ολοταχώς στην διεξαγωγή εκλογών… λίγες ώρες πριν λάµψει το αστέρι των Χριστουγέννων.   

Γιάννης Πανάγος
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία