BACK TO
TOP
Γνώμες

Οι αγρότες περιμένουν

Ιδέες ακούγονται πολλές, πρωτοβουλίες εκδηλώνονται καθηµερινά, οι επικρίσεις σε πρόσωπα και φορείς δεν έχουν τελειωµό, ωστόσο, αν κάτι έχει αποδειχθεί αυτά τα δύσκολα χρόνια για την ελληνική οικονοµία, είναι ότι η αγροτική παραγωγή συνιστά πυλώνα ανάπτυξης και το συνεταιριστικό κίνηµα είναι ο ακρογωνιαίος λίθος κάθε προσπάθειας στο συγκεκριµένο πεδίο οικονοµικής δραστηριότητας.

Η χώρα στον βάλτο

0
0
Μπορούν να γράφονται σελίδες επί σελίδων για τις ευθύνες τόσο της Πολιτείας όσο και των ίδιων των εκφραστών του συνεταιριστικού χώρου για την εικόνα παρακµής που εµφανίζουν σήµερα πολλές οργανώσεις ή και το κίνηµα στην ολότητά του. Ίσως δεν έχει νόηµα περαιτέρω προσπάθεια αναζήτησης ευθυνών.

Αυτό που τώρα χρειάζεται, είναι η θαρραλέα προσπάθεια ανοικοδόµησης του συνεταιριστικού χώρου, η αποτελεσµατική στήριξη των πρωτοβουλιών που κρίνονται απαραίτητες και είναι βιώσιµες και η εγκατάλειψη µιας σειράς οργανώσεων που κατάντησαν «σφραγίδες» και συνιστούν δυσφήµιση του θεσµού.

Την Κυριακή 21 ∆εκεµβρίου, µια σηµαντική µερίδα εκπροσώπων του συνεταιριστικού χώρου, καλείται να αναδείξει νέα διοικητικά στελέχη στην ΠΑΣΕΓΕΣ και να καθορίσει αποφάσεις που θα συνθέσουν την επόµενη µέρα στο συνεταιριστικό χώρο.

Η αλήθεια είναι πως η µαταιοδοξία κάποιων προσώπων και η ολιγωρία της συντεταγµένης Πολιτείας δεν επέτρεψαν τη διαµόρφωση ενός Μητρώου ενεργών δραστήριων συνεταιρισµών και αντίστοιχα τη συγκρότηση ενός αντιπροσωπευτικού εκλογικού σώµατος που να µην θέτει σε αµφισβήτηση τις όποιες επιλογές.

Η Κερκόπορτα της αµφισβήτησης παραµείνει ανοικτή, ωστόσο, µια γενναία στάση εκ µέρους όσων καλούνται την Κυριακή να αποφασίσουν για το µέλλον του συνεταιριστικού κινήµατος, µπορεί να κάµψει τις αντιρρήσεις και να επαναφέρει στις ράγες της ανάπτυξης το τρένο της συλλογικής δράσης στο πεδίο της αγροτικής παραγωγής.

Σε κάθε περίπτωση η περίοδος της µονοκρατορίας στην κορυφαία συνεταιριστική οργάνωση της χώρας έχει παρέλθει και µε δεδοµένο ότι θεσµικές οργανώσεις σαν την ΠΑΣΕΓΕΣ δεν χτίζονται κάθε µέρα, το σώµα των αντιπροσώπων στη Γενική Συνέλευση και στη συνέχεια το νέο 21µελές ∆ιοικητικό Συµβούλιο θα κληθούν να διαχειριστούν τα πράγµατα µε γνώµονα το συµφέρον των δεκάδων χιλιάδων συνεταιρισµένων αγροτών και των οικογενειών τους.      

Γιάννης Πανάγος
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία