BACK TO
TOP
Γνώμες

Πετρέλαιο και δολάριο πιέζουν το χρηματιστήριο

Η πρόσφατη έκθεση προσφοράς και ζήτησης βάµβακος του Αµερικανικού υπουργείου Γεωργίας USDA δεν προκάλεσε ιδιαίτερες αντιδράσεις στο χρηµατιστήριο, δεδοµένου ότι οι αλλαγές ήταν περιορισµένες και οι τιµές ήδη πιεσµένες.

Ξέρει τις δυνατότητές του φέτος το βαμβάκι

0
0
Οι αναλυτές αναµένουν ότι η αγορά µπορεί να σπάσει τις αντιστάσεις πτώσης, καθώς η µείωση του πετρελαίου και η ενίσχυση του δολαρίου δεν µπορούν να αφήσουν ανεπηρέαστο το βαµβάκι. Όσο θα προχωράει η σεζόν και η Ινδία θα αυξάνει τις πωλήσεις και εξαγωγές της ενδέχεται να σηµειωθεί περαιτέρω πίεση ή σταθερότητα. Ωστόσο, όπως αναφέρουν, η πιθανότητα ανόδου µεσοπρόθεσµα είναι εξαιρετικά δύσκολη.

Ελληνική αγοράΈχουµε πλέον µπει σε µια περίοδο που τα αποθέµατα είναι µαζεµένα σε λιγοστά και ισχυρά χέρια, οπότε η αντίσταση στην πίεση των τιµών είναι δυνατή και επιτυχηµένη. Οι εκκοκκιστές προσφέρουν χωρίς άγχος τις καλές φετινές ποιότητες µεταξύ 68 µε 70 σεντς ανά λίµπρα και οι αγοραστές επιλεκτικά αγοράζουν. Οι τελευταίες πωλήσεις σηµειώθηκαν προς εµπορικούς οίκους που ήθελαν να καλύψουν παλιότερες πωλήσεις ή απευθείας προς τα τουρκικά κλωστήρια. Το δολάριο από τις αρχές της σεζόν (Σεπτέµβριος 2014) έχει ενισχυθεί σε ποσοστό κατά σχεδόν 12% έναντι του ευρώ, βελτιώνοντας τις τιµές του ελληνικού βαµβακιού.  

Γιάννης Παπαδογιάννης
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία