BACK TO
TOP
Γνώμες

Αντίο από τη στήλη

Tο παρόν κείµενο είναι το τελευταίο ενός κύκλου δέκα χρόνων• ο συντάκτης της στήλης αυτής στο µέλλον θα παρεµβαίνει από άλλα µετερίζια. Τα κείµενα της στήλης σεβάστηκαν τα πρόσωπα• ο οξύς ενίοτε τόνος τους, άσκησε κριτική αποκλειστικά στις πράξεις και τις πολιτικές των στελεχών, ιδιαίτερα του αγροτικού χώρου, που σιτίζονται από το δηµόσιο κορβανά.

Να ξεσκουμπισθούν

0
0
Η Ελλάδα είναι η αρχή της Ευρώπης και το λίκνο των αξιών του ευρωπαϊκού (και παγκόσµιου) πολιτισµού• κατέχει το καλλίτερο «οικόπεδο» του πλανήτη στην εύκρατη ζώνη µε βουνά, πεδιάδες, ποτάµια, λίµνες, θάλασσες, νησιά και απίστευτα εκτεταµένη ακτογραµµή• δεν της πρέπει η σηµερινή κατάντια

Η Ελλάδα, για να γίνει µια «κανονική» χώρα της αναπτυγµένης ∆ύσης, θα πρέπει να αποκτήσει σωστή ∆ηµόσια ∆ιοίκηση. Με τις αγέλες των  κοµµατόσκυλων και των παρατρεχάµενων να στελεχώνουν τα πολιτικά γραφεία υπηρεσιών και υπουργείων, ανθρώπους του κοµµατικού σωλήνα και αποτυχόντες υποψηφίους βουλευτές να γίνονται διοικητές, πρόεδροι, διευθύνοντες σύµβουλοι, γενικοί γραµµατείς, οι πελατειακές σχέσεις και το ρουσφέτι (κληρονοµιά από τον τουρκικό «πολιτισµό») θα επικρατούν και  η χώρα θα βολοδέρνει στο τέλµα της

Η στήλη ασχολήθηκε µε την παραπάνω θλιβερή πραγµατικότητα, ιδιαίτερα του αγροτικού υπουργείου και του ΕΛΓΟ ∆ήµητρα. Ο παραπάνω οργανισµός διοικούµενος από ένα δίδυµο της συµφοράς, πρόεδρο και διευθύνοντα, µαζί µε ευάριθµη παρέα µεγαλοστελεχών αρεστών, έχει καταντήσει ένα χρηµατοβόρο πολυάριθµο τέρας µε σχεδόν δύο εκατοντάδες προϊσταµένους. Έθαψε τις ελληνικές φυτικές ποικιλίες, εµπόδισε ακόµη και τη δοκιµή της βιοµηχανικής κάνναβης• οι άνθρωποι ασχολούνται κυρίως πώς θα τα κονοµήσουν νόµιµα και παράνοµα.               

Στις εκλογές, ευχή να επικρατήσουν όσοι θα ασχοληθούν µε τα προβλήµατα της χώρας και όχι µε µοιρασιά της εξουσίας, όπως εκείνης των 4-2-1 προηγούµενης συγκυβέρνησης• όχι και σε όσους υπόσχονται ελπίδα, ενώ το µυαλό τους είναι γιούργια στις καρέκλες.             
Adieu, je suis Charli

Ηλίας Εμμανουηλίδης
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία