BACK TO
TOP
Γνώμες

Μείωση της ζήτησης στην ελληνική σοδειά βάμβακος

Κατά τη διάρκεια της εβδομάδας οι συνεδριάσεις δεν ήταν ιδιαίτερα ευμετάβλητες και απ’ ότι φαίνεται το εύρος 68-71 σεντς ανά λίμπρα ακόμα διατηρείται και για τις τιμές Μαρτίου 2017.

Το βαμβάκι «ξεκόλλησε» από τα χαμηλά

1
0
Οι αναλυτές αν και περίμεναν την αγορά να διορθώσει, κατανοούν πως αυτό είναι δύσκολο για την ώρα, καθώς τα κλωστήρια με το που δουν χαμηλότερες τιμές φιξάρουν ανοιχτά συμβόλαια ή απλά αγοράζουν νέες ποσότητες, στηρίζοντας την αγορά. Εφόσον μείνει το χρηματιστήριο σε αυτά τα επίπεδα και το δολάριο δε μειωθεί έναντι του ευρώ, είναι πιθανό να δούμε πίεση στη βάση (αποκαλούμενο basis) δηλαδή τη διαφορά χρηματιστηριακής και φυσικής τιμής
 

Η ελληνική αγορά

Το πλεονέκτημα της πρώτης διαθέσιμης σοδειάς στο βόρειο ημισφαίριο ατονεί, καθώς ολοένα αυξάνεται η προσφορά μεγάλων σοδειών (π.χ. ΗΠΑ). Ως αποτέλεσμα, ενώ το χρηματιστήριο δεν μεταβάλλεται σημαντικά, πιέζεται η βάση για το ελληνικό βαμβάκι.

Οι εμπορικοί οίκοι δείχνουν ενδιαφέρον στα επίπεδα των 4,5 σεντς ανά λίμπρα πάνω από τις τιμές Μαρτίου. Οι εκκοκκιστές, από τη μεριά τους, δεν δείχνουν πολύ ενδιαφέρον σε αυτά τα επίπεδα και όποτε πωλούν προτιμούν να αφήνουν την τιμή ανοιχτή, με σκοπό να τη φιξάρουν αργότερα.  

Γιάννης Παπαδογιάννης
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία