BACK TO
TOP
Γνώμες

Ζήτηση υπάρχει για τα βαμβάκια, αλλά σε χαμηλότερα επίπεδα

Η πρόσφατη έκθεση προσφοράς και ζήτησης βάμβακος που ανακοινώθηκε από το Αμερικανικό Υπουργείο Γεωργίας USDA χαρακτηρίστηκε ως πτωτική για τις τιμές, καθώς αυξήθηκαν οι παραγωγές και τα τελικά αποθέματα. Ως αποτέλεσμα, στην αρχή της εβδομάδας οι συνεδριάσεις ήταν διορθωτικές, χωρίς όμως σημαντικές μεταβολές.

Το βαμβάκι «ξεκόλλησε» από τα χαμηλά

2
0
Τις τελευταίες μέρες όμως παρατηρείται αντίδραση της αγοράς, κατόπιν της αύξησης της ζήτησης για αμερικάνικα βαμβάκια. Λογικά το χρηματιστήριο θα δοκιμάσει πάλι υψηλότερα επίπεδα και οι αναλυτές θεωρούν ότι η δυναμική του βαμβακιού θα συνεχίσει να υφίσταται μεσοπρόθεσμα.
 
Ελληνική ΑγοράΣημειώνονται λίγες πωλήσεις μικρών ποσοτήτων προς την τουρκική αγορά στα επίπεδα των 78 σεντς ανά λίμπρα επί αυτοκινήτου για τις καλές ποιότητες. Γενικότερα, η ζήτηση για τη σοδειά μας είναι χαμηλότερη των τιμολογιακών προσδοκιών μας, καθώς πρέπει πλέον το ελληνικό βαμβάκι να ανταγωνιστεί μεγάλες σοδειές, όπως αυτές των ΗΠΑ και της Ινδίας.
Ως αποτέλεσμα, ενώ οι διεθνείς έμποροι δείχνουν ενδιαφέρον για νέες αγορές, οι τιμές που προσφέρουν είναι σχεδόν κατά 1 με 2 σεντς ανά λίμπρα χαμηλότερες των εκκοκκιστών. Σημειωτέον ότι οι αγορές Αιγύπτου και Τουρκίας θεωρούνται πρόσφατα πιο δραστήριες, ενώ η Άπω Ανατολή έχει στρέψει το ενδιαφέρον της σε εναλλακτικές μεγάλες σοδειές.

Γιάννης Παπαδογιάννης
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία